Kurv

Cheesecake-brownie

60 minutter
10-12 personer

Sværhedsgrad

3

Fun facts

Du skal bruge

250g mørk chokolade
125g smør
4 æg (stuetemperatur)
180g sukker
100 brun farin
50g mørk muscovado sukker (kan erstattes med brun farin)
65g mel
2 spsk kakao (med toppe)
1 tsk havssalt

evt. 100g hakket hvid, lys eller mørk chokolade

200g philadelphia
40g flormelis
35g æg (ca. et lille æg)

150g frosne blåbær (eller andre bær)
saften af 1 hel citron
50g sukker
10g maizena

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn

Smelt chokolade og smør i en skål over et vandbad.

Samtidigt piskes æg, sukker og brun farin sammen med en el-pisker i en stor skål, og pisk det til det bliver en let og luftig æggesnaps. Ca 2-3 minutter. Tilsæt smør/chokoladeblandingen til æggene, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Sigt de resterende tørre ingredienser op i dejen, og vend blandingen sammen med en dejskraber. Tilsættet hakket chokjolade, og hæld dejen op i en rektangel bageform ca. 20×30.

Kom de frosne blåbær og sukkeret op i en gryde og lad det småsimre i et par minutter. Samtidigt røres maizena med 1 spsk vand og citronsaften, og røres godt rundt til der ikke er flere klumper i blandingen. Hæld det op i gryden til blåbærrene, og kog videre i 2 minutter, til det begynder at tykne. Hæld det hele over i en skål, og lad det køle lidt ned.

Pisk flødeost, æg og flormelis sammen i en skål, til der ikke er nogen klumper, og æggene er inkorporeret i massen. Max 30 sekunder.

Brug en spiseske, til at fordele 6-8 store “klatter” cream-cheese masse ud ovenpå din brownie, og glat det jævnt ud så det dækker ca 80% af hele brownien. Men pas på du ikke kommer for langt ud til kanterene. Placer derefter 6-8 store “klatter” blåbærkompot ovenpå. Find et objekt som er jævnt rundt og aflangt, f.eks håndtaget på en almindelig spisekniv, og swirl forsigtigt nogle mønstre i overfladen af kagen. Forestil dig at du laver nogle store halvcirkler, og forsøg ikke at køre dem for meget ind over hinanden. Man får virkelig lyst til at swirle RIGTIG meget. Men kunsten er faktisk, at gøre det så lidt som muligt!

Bages kagen i ca. 25-30 minutter v. 170 grader alm ovn.

Lad kagen køle helt ned, gerne i køleskabet i minimum 3 timer, så bliver den helt konfektagtig og lækker!

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit