Kanelsnegle med flødeostecreme

3 -4 timer
12-14 stk

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Du skal bruge

Til fordejen

300 ml sødmælk

350 g hvedemel

15 g gær (15g gær er hvis du laver fordejen dagen før – hvis du laver hele dejen samme dag, så brug 25g gær i stedet)

Tilsættes på dag 2:

325-350 g hvedemel

150 g smør (stuetempereret)

2 små æg

80 g sukker

40 g brun farin

1 lille tsk kardemomme

1 lille tsk salt

Remonce

100 g brun farin

100 g sukker

200 g smør (stuetempereret)

75g marcipan (fintrevet)

1 stor spsk kanel (ca. 10-15g)

1 spsk hvedemel

Flødeostecreme

75 g smør (stuetempereret)

200 g philadelphia flødeost

80 g flormelis

Sådan gør du

Lav fordejen dagen før du skal bage dine kanelsnegle. (Hvis du har travlt, kan du godt bare blande fordejen sammen med alle de andre ingredienser, og lave kagen samme dag – men hvis du laver fordejen dagen før, får du et saftigere brød og bedre holdbarhed!)

Opløs gæren i mælken og tilsæt melet. Bland det grundigt sammen, til det ligner en kold fast havregrød og lad det stå tildækket på køl natten over. Fordejen er med til at gøre brødet bliver saftigere og giver en lækrere konsistens.

Bland fordejen sammen med smør, æg, sukker, brun farin, salt, kardemomme og resten af melet. Ælt dejen i minimum 10 minutter, i hånden eller på røremaskine, og ælt til du får en blank, glat og smidig dej. Brug evt. mere mel hvis nødvendigt – men ikke mere end de angivne 700g i alt! Dejen skal virke fast, men en smule klistret. Læg dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hvile tildækket i ca. 30 minutter.

Lav din remonce imens. Pisk smør, sukker og brun farin hurtigt sammen. Tilsæt fintrevet marcipan, kanel og hvedemel og pisk det hurtigt sammen.

Sørg for at bruge lidt mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast. Rul dejen tyndt ud i en stor rektangel, ca. 0,5-1 cm tyk. Fordel et jævnt lag remonce udover hele dejen, og tril dejen til en pølse. Skær 12-14 brede stykker af dejen, og placer dem i en bageform m. bagepapir, så de ligger ved siden af hinanden. Tryk dem lidt flade med håndfladerne.  Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 1 time og 30 minutter.

Lav din flødeostecreme imens. Pisk stuetempereret smør sammen med flødeost og flormelis til en glat creme. Sæt på køl til den skal bruges.

Sæt ovnen på 180 grader alm. ovn, pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 20-25 minutter midt i ovnen. Afkøles på en rist.

Flødeoste cremen fordeles til sidst henover kagen, når den er helt afkølet.

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

2 comments

  1. Hej Jon

    Vil man kunne forberede sneglene og lade dem hæve på køl over natten, og så bage dem om morgenen hvis man skal forkæle sine kolleger med disse lækre snegle? Jeg vil næsten ikke kunne nå at bage dem om aftenen.

    Tak for skønne opskrifter 🙂

    1. Hej Signe. Jada! du kan altid koldhæve dine deje – men de skal lige stå fremme i minimum 1 time og nå stuetemperatuer så de er lidt “jiggly” før du bager dem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit