Nøddetærte
Sværhedsgrad
Fun facts
Du skal bruge
Mørdej
150g flormelis
45g mandelmel
1 lille tsk salt
145g smør
80g hele æg (ca. 1,5 æg)
275g hvedemel
70g kartoffelmel
Mazarinfyld:
120g marcipan
120g smør
120g sukker
40g mandemel
2 store æg (eller 3 små)
lidt salt
Nøddekaramel-topping:
0,75 dl piskefløde
75g smør
75g sukker
75g honning
150g blandede hakkede nødder (Jeg bruger mandlersplinter, hakkede mandler og hakkede hasselnødder)
Et lille nip salt
Pynt
100-150g smeltet mørk chokolade
Sådan gør du
Bland smør, flormelis, mandelmel og salt sammen i en skål. Du kan enten smuldre det med fingrene, eller køre det i en foodprocesser, til det ligner smuldret sand. Tilsæt og æg bland. Tilsæt til sidst mel og kartoffelstivelse og bland. Rør godt rundt til dejen samler sig. Den skal ikke overæltes, blot lige samle sig. Læg dejen på køl i ca. en time. Rul dejen tyndt ud (ca. 2-3 mm) og skær den til, så den passer til din tærteform. Tryk dejen forsigtigt ned i formen, og sørg for den sidder godt rundt i hele kanten. Brug gerne en perforeret tærteform. Hvis ikke du har en perforeret tærtering, skal du huske at smøre din form med lidt smør og mel samt, prikke huller i bunden og blind-bage den med bagepapir og tørrede ris eller bønner. Læg den ubagte tærte på frys i ca. 10 minutter før de skal bages.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og bag tærten i 8-10 minutter, til den lige præcis begynder at få lidt farve.
Lav din mazarinmasse imens
Sørg for smørret er blødt, og at æggene er v. stuetemperatur. Bland sukker, mandelmel, fintrevet marcipan, smør og salt sammen i en skål, til det lige er blandet sammen. Tilsæt ægget til sidst, og vend det sammen lige så massen samler sig.
Fordel mazarinmassen jævnt i din halv-bagte tærte. Bag videre i 8-10 minutter, til mazarinmassen har fået en flot gyldenbrun farve. Ta’ tærten ud, og lav din nøddekaramel topping imens, og sæt ovnen på 210 grader varmluft ovn.
Nøddekaramel-topping
Hæld fløde, sukker, smør og honning op i en gryde, og lad det koge i 10-15 minutter ved høj varme. Rør ofte i gryden, så det ikke brænder på. Lad det koge, indtil det begynder at dufte af karamel, og det har fået en flot lysebrun farve. Afkøl en smule, og vend nødderne i samt et lille nip salt. Fordel henover din bagte tærte, og bag igen øverst i ovnen i 2-3 minutter, til det har fået en flot lysebrun karamelliseret overflade.
Tærten kan eventuelt pyntes med lidt mørk chokolade, som du har lyst 😉
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.