Crème Brûlée kanel-snegl

3-4 timer
12-14 pers

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Kanelsnegle med vaniljecreme med en brændt sprød sukker-skal på toppen, så det rigtig minder om en Crème Brûlée! Men vi kan også bare kalde den en Spandauer Kanelsnegl 😉 LÆKKERT IK? Prøv opskriften! Jeg håber i bliver ligeså vilde med den som jeg selv er!

Du skal bruge

Til fordejen

300 ml sødmælk

350 g hvedemel

15 g gær

Tilsættes på dag 2:

325-350 g hvedemel

150 g smør (stuetempereret)

2 små æg

80 g sukker

40 g brun farin

1 lille tsk kardemomme

1 lille tsk salt

Remonce

100 g brun farin

100 g sukker

200 g smør (stuetempereret)

75g marcipan (fintrevet)

1 stor spsk kanel (ca. 10-15g)

1 spsk hvedemel

 

Vaniljecreme
350 ml sødmælk

1 hel vaniljestang

4 hele æggeblommer

75g sukker

50g hvedemel

Sådan gør du

Lav fordejen dagen før du skal bage dine kanelsnegle. (Hvis du har travlt, kan du godt bare blande fordejen sammen med alle de andre ingredienser, og lave kagen samme dag – men hvis du laver fordejen dagen før, får du et saftigere brød og bedre holdbarhed!)

Opløs gæren i mælken og tilsæt melet. Bland det grundigt sammen, til det ligner en kold fast havregrød og lad det stå tildækket på køl natten over. Fordejen er med til at gøre brødet bliver saftigere og giver en lækrere konsistens.

Bland fordejen sammen med smør, æg, sukker, brun farin, salt, kardemomme og resten af melet. Ælt dejen i minimum 10 minutter, i hånden eller på røremaskine, og ælt til du får en blank, glat og smidig dej. Brug evt. mere mel hvis nødvendigt. Dejen skal virke fast, men en smule klistret. Læg dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hvile tildækket i ca. 30 minutter.

Lav din remonce imens. Pisk smør, sukker og brun farin hurtigt sammen. Tilsæt fintrevet marcipan, kanel og hvedemel og pisk det hurtigt sammen.

Sørg for at bruge lidt mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast. Rul dejen tyndt ud i en stor rektangel, ca. 0,5-1 cm tyk. Fordel et jævnt lag remonce udover hele dejen, og tril dejen til en pølse. Skær 12-14 brede stykker af dejen, og placer dem i en bageform m. bagepapir, så de ligger ved siden af hinanden, uden at de rører hinanden. Men næsten! Tryk dem lidt flade med håndfladerne. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 1 time og 30 minutter.  Du kan alternativt også godt lade dem koldhæve i køleskabet natten over, hvis du gerne vil bage dem dagen efter. Men de skal tages ud 1 time før, så de når tæt på stuetemperatur, før de ryger i ovnen.

Lav din vaniljecreme imens. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud på et skærebræt. Brug 1/2 af sukkeret, og massér vaniljekornene ud i sukkeret med bagsiden af en kniv. Opvarm mælken i en gryde, og tilsæt vaniljesukker og vaniljestang. Pisk samtidigt æggeblommer, den anden 1/2 af sukkeret og hvedemel sammen i en skål, til der ikke er flere klumper i. Når mælken er ved at ryge, hældes den forsigtigt op til æggeblommerne mens der piskes. Hæld nu hele blandingen tilbage i gryden, og lad cremen koge op mens du pisker konstant. Når cremen koger og er tyknet, skal den koge igennem i minimum 2 minutter. Hæld cremen op i en skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, så der ikke dannes “skind”, og lad den stå på køl (evt. fryser) i 1-2 timer. Cremen piskes lind med en el-pisker og hældes på sprøjtepose før brug.

Sæt ovnen på 180 grader alm. ovn og pensl kanelsneglene med et sammenpisket æg. Fyld en god klat vaniljecreme ned i midten af hver enkelt kanelsnegl og bag dem i ca. 20-25 minutter midt i ovnen. Når de tages ud, drys da lidt sukker henover toppen af vaniljecremen og brænd det med en gasbrænder for at få en sprød sukker-top, ligesom en rigtig Crème Brûlée. Afkøles på en rist og spises gerne samme dag.

Du kan sagtens fryse kagen hvis du ikke får spist det hele. Men da den indeholder en vaniljecreme, har den bedst af at blive spist samme dag, eller opbevares på køl.

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

8 comments

  1. Hej Jon 🙂
    Hvad kan man gøre hvis man ikke lige har en gasbrænder? Falder hele projektet til jorden hvis de ikke bliver brændt…
    Tak for lækre brød og kager!

    1. Prøv med en ukrudtsfjerner hvis du har sådan en! Ellers må du bare undlade at brænde den 😉 Der findes sku ikke lige et alternativ 😅

  2. Halløj 🙂

    Opskriften står til at række til 12-14 personer, men på dine billeder er der kun 8. snegle.. lavede du en mindre opskrift eller var der kun nok til 8 med de mængder du bruger? 😀

    1. Haha ja okay, det snyder måske lidt. Men ja der er kun 8 snegle på billedet – men der er til flere i opskriften 🙂 12-14 passer ca 🙂

  3. Hvor er din form fra? 🙂

    1. Godt spørgsmål… hmm. Kunst og køkkentøj tror jeg 🙂 Det er bare en justerbar kageform – prøv at google det! Der findes mange slags 🙂

  4. Hej Jon
    Kan man godt lave cremen dagen i forvejen?

    1. Heysan! Sagtens! Så bare opbevar den på køl 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit