Kurv

Svenske “plant-based balls” m. kartoffelmos, flødesauce og tyttebærsyltetøj

30 minutter
2 personer

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Annonce // opskrift udviklet i samarbejde med Hälsans Kök

 

Mmmh… Den her ret oser bare af alt det bedste fra Sverige! Kartoffelmos, tyttebærsyltetøj, flødesauce – og selvom det ikke er lavet med de traditionelle kødboller, så smager det stadig fulstændig ligeså lækkert som den velkendte svenske klassiker! Retten er nemlig lavet med de lækre “Plant-based balls” – så kald det bare en klassiker med et tvist 😉 Det er virkelig en nice måde et få lidt mere grønt ind i hverdagen på og det bedste af det hele er, at det smager helt fantastisk! Opskriften står herunder – og hvis i ellers gerne vil finde mere inspiration til at få lidt mere grønt ind i hverdagen på, så kan i finde mange flere plantebaserede opskrifter inde på www.halsanskok.dk.

Du skal bruge

1 pakke Plant-based balls fra Hälsans Kök

Kartoffelmos

0,5 kg kartofler

1 spsk smør

Lidt salt

Flødesauce

3 dl madlavingsfløde

En bouillonterning

1 spsk mørk balsamico

1 spsk af dine hjemmelavede tyttebærsyltetøj

Salt og peber

Evt. lidt kulør (valgfrit)

Lyn-syltede agurker

0,5 agurk

1 dl lagereddike

0,5 dl vand

2 spsk sukker

Tyttebærsyltetøj

200g friske el. frosne tyttebær

100g sukker

0,5 dl vand

Topping:

Frisk persille

Sådan gør du

Vask kartoflerne (og skræl dem, hvis du synes) og kog dem i en gryde med lidt letsaltet vand. Når de er kogte, gemmes 1 dl af kogevandet, og resten hældes fra. Tilsæt smør og salt til gryden, og mos kartoflerne med en gaffel eller et piskeris. Tilsæt en smule af kogevandet, for at tilpasse konsistensen så du får en glat og blank kartoffelmos. Smag til med evt. mere salt.

Opvarm fløden i en gryde, og tilsæt bouillonterning. Lad det simre i 4-5 minutter, til det tykner en smule. Tilsæt balsamico, tyttebærsyltetøj og smag til med salt og peber. Kog yderligere et par minutter og tilsæt kulør hvis du gerne vil have en lidt mørkere sauce.

Skær agurken i tynde skiver på et mandolinjern eller med en kniv. Opvarm lagereddike, vand og sukker i en gryde, og når det koger, hældes eddikelagen over agurkeskiverne i en skål. Lad det trække i ca. 15 minutter. Afkøl og opbevar i et rent glas på køl.

Rens og skyl dine tyttebær og kog det sammen med vand og sukker i en lille gryde i ca 10-15 minutter. Hvis det skummer meget, fjernes det med en ske. Lad det koge til en marmelade. Fordel syltetøjet i et rent marmeladeglas og sæt låg på med det samme. Opbevares på køl.

Opvarm en stegepande med lidt olie, og steg dine plant-based balls direkte fra pakken. Du kan sagtens stege dem selvom de kommer direkte fra frost, eller hvis de er optøede på forhånd. Når de er varme og har fået en lækker stegeskorpe, er de færdige.

Anret din tallerken og top med frisk persille! Velbekomme!

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit