Kurv

Lakridsfudge

2 timer
25-30 stk

Sværhedsgrad

1

Fun facts

Ligeså nemt som min flødefudge med havsalt. Bare med lakrids! Jeg vil anbefale du bruger rålakridspulver, men hvis du er mere til salmiak kan du også bruge det.

Du skal bruge

320g sukker

280g kondenseret mælk

1,5 dl fløde

100g smør

En lille tsk havsalt

3 spsk rålakridspulver (med top)

1 stor tsk sort pastafarve (valgfrit)

 

Sådan gør du

Alle ingredienserne, undtagen lakridspulver og sort pastafarve, blandes sammen i en gryde, og sættes til at koge ved middelhøj varme. Rør ofte i gryden, så det ikke brænder på. Det skal gerne boble og koge, til massen når en temperatur på 115 grader. Så tjek temperaturen jævnligt, mens du rører i gryden. Det tager ca. 10-15 minutter i alt.

Når massen er nået den ønskede temperatur, og du kan se den er blevet meget mere tyktflydende og har fået en flot lys karamelfarve,  hældes massen op i en skål og lakridspulver og sort pastafarve tilsættes. Blandingen skal nu piskes sej ved høj hastighed, enten v. røremaskine eller elpisker, i minimum 5 minutter, til det er blevet som en tyktflydende karamel, og er afkølet lidt.

Ta’ et stykke bagepapir og gør det helt vådt. Vrid så meget af vandet ud af bagepapiret som du kan, og placer det op langs siderne i en firkantet eller rektanglet form, f.eks en rugbrødsform. Jeg anbefaler en form på ca. 25×15 cm. Jo mindre formen er, jo tykkere bliver dine fudge stykker. Og jo større formen er, jo tyndere bliver stykkerne. Det giver sig selv 😉

Hæld nu fudge-massen ned i formen, og tryk det godt fladt. Pak det helt ind i bagepapirer og sæt på køl i minimum 2 timer, til det er blevet fast nok til at du kan skære det ud i nogle passende små firkanter eller rektanglede stykker.

Servér!

Opbevares i en lufttæt beholder.

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit