Lakridsfudge

2 timer
25-30 stk

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

320g sukker

280g kondenseret mælk

1,5 dl fløde

100g smør

En lille tsk havsalt

3 spsk rålakridspulver (med top)

1 stor tsk sort pastafarve (valgfrit)

 

Fun facts

Ligeså nemt som min flødefudge med havsalt. Bare med lakrids! Jeg vil anbefale du bruger rålakridspulver, men hvis du er mere til salmiak kan du også bruge det.

Sådan gør du

Alle ingredienserne, undtagen lakridspulver og sort pastafarve, blandes sammen i en gryde, og sættes til at koge ved middelhøj varme. Rør ofte i gryden, så det ikke brænder på. Det skal gerne boble og koge, til massen når en temperatur på 115 grader. Så tjek temperaturen jævnligt, mens du rører i gryden. Det tager ca. 10-15 minutter i alt.

Når massen er nået den ønskede temperatur, og du kan se den er blevet meget mere tyktflydende og har fået en flot lys karamelfarve,  hældes massen op i en skål og lakridspulver og sort pastafarve tilsættes. Blandingen skal nu piskes sej ved høj hastighed, enten v. røremaskine eller elpisker, i minimum 5 minutter, til det er blevet som en tyktflydende karamel, og er afkølet lidt.

Ta’ et stykke bagepapir og gør det helt vådt. Vrid så meget af vandet ud af bagepapiret som du kan, og placer det op langs siderne i en firkantet eller rektanglet form, f.eks en rugbrødsform. Jeg anbefaler en form på ca. 25×15 cm. Jo mindre formen er, jo tykkere bliver dine fudge stykker. Og jo større formen er, jo tyndere bliver stykkerne. Det giver sig selv 😉

Hæld nu fudge-massen ned i formen, og tryk det godt fladt. Pak det helt ind i bagepapirer og sæt på køl i minimum 2 timer, til det er blevet fast nok til at du kan skære det ud i nogle passende små firkanter eller rektanglede stykker.

Servér!

Opbevares i en lufttæt beholder.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.