Lakridsfudge

2 timer
20-25 stk

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

320g Dansukker økologisk sukker

100g smør

0,75 dl sødmælk

0,75 dl fløde

280g kondenseret mælk

3 spsk lakridspulver (med top)

0,5 tsk salt

1 tsk sort pastafarve (valgfrit)

Til drys

50g Dansukker økologisk flormelis

1 spsk lakridsplulver

Fun facts

Annonce for Dansukker

Sådan gør du

Alle ingredienserne blandes sammen i en gryde, og sættes til at koge ved høj varme. Rør ofte i gryden, så det ikke brænder på. Det skal gerne boble og koge, til massen når en temperatur på 115-117 grader. Så tjek temperaturen jævnligt, mens du rører i gryden. Det tager ca. 10-15 minutter i alt.

Når massen er nået den ønskede temperatur, og du kan se den er blevet meget mere tyktflydende, hældes massen op i en skål.

Blandingen skal nu piskes sej ved høj hastighed, enten v. røremaskine eller elpisker, i minimum 5 minutter, til det er blevet som en tyktflydende karamel, og er afkølet lidt.

Ta’ et stykke bagepapir og gør det helt vådt. Vrid så meget af vandet ud af bagepapiret som du kan, og placer det op langs siderne i en firkantet eller rektanglet form, f.eks en rugbrødsform.

Hæld nu fudge-massen ned i formen, og tryk det godt fladt. Pak det helt ind i bagepapirer og sæt på køl i minimum 2 timer, til det er blevet fast nok til at du kan skære det ud i nogle passende rektangler.

Bland økologisk flormelis fra Dansukker med dit lakridspulver, og vend dine fudge-stykker her i.

Servér!

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.