Pæremarmelade / kompot

30 minutter
2 store syltetøjsglas

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

  • 5 spisemodne pærer (Williams el. conference)
  • 120g rørsukker
  • 1 hel vaniljestang, samt kornene herfraSaften fra 1-2 lime
  • Et stykke ingefær på størrelse med en stor tommelfinger
  • En lille smule vand
  • Lidt atamon (konserveringsmiddel)

Sådan gør du

Skyl pærerne, og skær dem ud i tern. Jeg foretrækker forskellige størrelser, så der er nogle større frugt-stykker at tygge på, i den endelige marmelade/kompot ?

Skrab skallen af ingefæren, med en alm spsk. Konge trick. Det virker! Skrab kornene fra vaniljestangen, og hæld både korn og stang i en gryde sammen med pærerne, rørsukker, limesaft og fintrevet ingefær, og lad det små simre i 10-15 minutter. Rør jævnligt i gryden. Mos evt. pærerne lidt med en træske. Smag på marmeladen. Mere lime? Mere sukker? Mere ingefær? Tilsæt mere hvis du synes!

Kog marmeladen videre i ca. 10 minutter, til det meste af væsken er fordampet, og det ligner en dejlig grød.

Kog noget vand, og “skold” nogle marmeladeglas. Hæld 1 tsk atamon i glasset, ryst det rundt så det rører alle flader i glasset, og hæld det ud. Fyld glasset med marmelade, og stil på køl. Jeg anbefaler at vaniljestængerne forbliver i marmeladen. Det giver en rustik og flot fornemmelse, og afgiver selvfølgelig mere smag! Opbevares på køl i flere måneder.

 

SERVERINGSFORSLAG

God til både ostebordet, ovenpå et stykke knækbrød med flødeost eller som topping til morgenmaden ovenpå grød eller skyr.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.