Karamelliseret banankage m. peanutbutter, mørk chokolade, saltkaramel og saltede peanuts.
Sværhedsgrad
Fun facts
Du skal bruge
4-5 modne bananer (ca. 400g skrællet vægt)
250g smør (stuetempereret)
200g sukker
200g brun farin
4 hele æg
150ml sødmælk
300g hvedemel
1 tsk vaniljeessens eller 2 tsk vaniljesukker
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
150g ml fed youghurt eller creme fraiche
100g peanutbutter
40g flormelis
2 spsk kakaopulver (med top)
1 dl kogende vand
100g hakket mørk chokolade
1 dåse kondenseret mælk
50g hakkede, saltede peanuts
Sådan gør du
Start med at koge din karamel. Læg dåsen med kondenseret mælk i en gryde, så den er næsten dækket med vand. Lad den småkoge under låg i 2 timer, og afkøl den helt. Du kan selvfølgelig også købe en færdig karamel sauce, hvis du vil spare tid.
Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn.
Skræl bananerne og skær dem midt over på langs. Opvarm 50g smør og 100g sukker på en pande v. middelvarme og placer bananerne direkte ovenpå. Lad bananerne stege og karamellisere i 5-10 minutter, til de får en flot gylden farve. Vend dem 1 gang, og steg dem på den anden side også. Hold øje med det, så det ikke brænder på. Hæld det i en skål, og tilsæt sødmælk. Mos det grundigt sammen, og lad det afkøle mens du laver kagedejen.
I en skål piskes de resterende 200g smør med de resterende 100g sukker og 200g brun farin til en lys og luftig masse, ca. 3-4 minutter. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt i massen, før du tilsætter det næste. Pas på du ikke overpisker, æggene skal kun akkurat blandes i. Tilsæt den afkølede bananmos, og sigt også de tørre ingredienser i dejen. Fold det grundigt sammen med en dejskraber.
Bland youghurt med peanutbutter og flormelis til en ensartet masse.
Bland kakaopulver med 1 dl kogende vand, og pisk til klumperne er opløst. Tilsæt den hakkede chokolade.
Du har nu 3 blandinger. Banankage, peanutbutter-fyld og chokolade-fyld.
Smør din bageform eller springform grundigt. Tilsæt 1/3 af banankagedejen, og læg halvdelen af dit peanutbutter- og chokoladefyld oveni. Brug en ske til at lave et “swirl” mønster, så blandingerne bliver en smule blandet, men ikke for meget. Gør dette igen, med 1/3 banankagedej og det sidste peanutbutter- og chokolade fyld. Læg slutteligt den sidste 1/3 banankagedej i formen.
Bag kagen i ovnen i ca. 45-55 minutter, eller til en kniv kommer rent ud, når du stikker i den. Lad den køle i minimum 15 minutter, før du forsøger at løsne den fra formen.
Pynt kagen med din karamelsauce og hakkede salte peanuts. Opbevares v. stuetemperatur i 3-4 dage.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.
4 comments
Er det ikke en fejl at der står 1 dl vand i chokoladeblandingen? Min blev i hvert fald lige så tynd som vand 🙈
Nej, det er rigtigt nok. 1 dl vand, 2-3 spsk kakaopulver og 100g hakket mørk chokolade 🙂
Hvor er din bageform fra?
Mærket “nordicware” 🙂