Kurv

Karamelliseret banankage m. peanutbutter, mørk chokolade, saltkaramel og saltede peanuts.

1 time og 30 minutter
10-12 stk

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Du skal bruge

4-5 modne bananer (ca. 400g skrællet vægt)

250g smør (stuetempereret)

200g sukker

200g brun farin

4 hele æg

150ml sødmælk

300g hvedemel

1 tsk vaniljeessens eller 2 tsk vaniljesukker

1 tsk salt

1 tsk bagepulver

 

150g ml fed youghurt eller creme fraiche

100g peanutbutter

40g flormelis

2 spsk kakaopulver (med top)

1 dl kogende vand

100g hakket mørk chokolade

1 dåse kondenseret mælk

50g hakkede, saltede peanuts

Sådan gør du

Start med at koge din karamel. Læg dåsen med kondenseret mælk i en gryde, så den er næsten dækket med vand. Lad den småkoge under låg i 2 timer, og afkøl den helt. Du kan selvfølgelig også købe en færdig karamel sauce, hvis du vil spare tid.

Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn.

Skræl bananerne og skær dem midt over på langs. Opvarm 50g smør og 100g sukker på en pande v. middelvarme og placer bananerne direkte ovenpå. Lad bananerne stege og karamellisere i 5-10 minutter, til de får en flot gylden farve. Vend dem 1 gang, og steg dem på den anden side også. Hold øje med det, så det ikke brænder på. Hæld det i en skål, og tilsæt sødmælk. Mos det grundigt sammen, og lad det afkøle mens du laver kagedejen.

I en skål piskes de resterende 200g smør med de resterende 100g sukker og 200g brun farin til en lys og luftig masse, ca. 3-4 minutter. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt i massen, før du tilsætter det næste. Pas på du ikke overpisker, æggene skal kun akkurat blandes i. Tilsæt den afkølede bananmos, og sigt også de tørre ingredienser i dejen. Fold det grundigt sammen med en dejskraber.

Bland youghurt med peanutbutter og flormelis til en ensartet masse.

Bland kakaopulver med 1 dl kogende vand, og pisk til klumperne er opløst. Tilsæt den hakkede chokolade.

Du har nu 3 blandinger. Banankage, peanutbutter-fyld og chokolade-fyld.

Smør din bageform eller springform grundigt. Tilsæt 1/3 af banankagedejen, og læg halvdelen af dit peanutbutter- og chokoladefyld oveni. Brug en ske til at lave et “swirl” mønster, så blandingerne bliver en smule blandet, men ikke for meget. Gør dette igen, med 1/3 banankagedej og det sidste peanutbutter- og chokolade fyld.  Læg slutteligt den sidste 1/3 banankagedej i formen.

Bag kagen i ovnen i ca. 45-55 minutter, eller til en kniv kommer rent ud, når du stikker i den. Lad den køle i minimum 15 minutter, før du forsøger at løsne den fra formen.

Pynt kagen med din karamelsauce og hakkede salte peanuts. Opbevares v. stuetemperatur i 3-4 dage.

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

4 comments

  1. Er det ikke en fejl at der står 1 dl vand i chokoladeblandingen? Min blev i hvert fald lige så tynd som vand 🙈

    1. Nej, det er rigtigt nok. 1 dl vand, 2-3 spsk kakaopulver og 100g hakket mørk chokolade 🙂

  2. Hvor er din bageform fra?

    1. Mærket “nordicware” 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit