Kurv

Chokolade scones

1 time
14-16 stk

Sværhedsgrad

1

Fun facts

Super nem opskrift, og super lækkert resultatet. Ingredienserne skal faktisk bare blandes sammen, hvile lidt, udstikkes og bages. Det tager ingen tid og de smager sindssygt godt 🙂

Du skal bruge

400-425g hvedemel

2 tsk natron

1,5 tsk salt

1,5 spsk sukker

2 spsk citronsaft

70g kold smør

2 dl creme fraiche (18%)

75 ml sødmælk

1 æg (til pensling)

100g mørk chokolade (eller rosiner, appelsinskal, nødder etc)

Sådan gør du

Start med at skære smørret i små tern. Bland smør sammen med hvedemel, natron, salt, sukker og citronsaft, og smuldr det med fingrene til det ligner fint sand. Tilsæt mælk og creme fraiche, og bland det hurtigt sammen. Hak chokoladen, og bland det i dejen. Dejen skal ikke æltes, blot lige samles. Hvis dejen er meget klistret, så brug en lille smule ekstra hvedemel. Lad dejen hvile i 10 minutter.

Opvarm ovnen til. 200 grader alm ovn.

Rul dejen ud i ca. 2 cm tykkelse, på et bord drysset med lidt mel. Udstik passende størrelse scones (ca. 6-8 cm i diameter) ved hjælp af en udstikker, eller alternativ et glas. Saml alle dejresterne, rul ud igen, og udstik flere scones.

Placer dem på en bageplade beklædt med lidt bagepapir, og pensl med æg. Bag i ovnen i ca. 9-10 minutter, til de ser lysebrune og bagte ud. Afkøl og spis med smør! Mmh mmh.

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

2 comments

  1. Yasmin Nelander

    De ser super lækre ud! Kan man godt lave dem dagen før og så sætte dem på køl så de bare skal Formes og bages dagen efter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit