Italiensk pizzadej

48 timer
4 pizzadeje

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Til ca. 4 pizzadeje:

600g Caputo pizzamel (Der findes flere slags, men jeg plejer oftest at bruge den røde – du kan købe det på www.pizzashoppen.dk)

415g vand

ca. 2g gær (På størrelse med en ært) Kan erstattes med 80g aktiv surdej!

14g salt

Fun facts

Vil du have pizza i aften? Så sku’ du ha startet for 2 dage siden! Min opskrift på pizza er lavet med det fantastiske og italienske pizzamel CAPUTO som er langt højere kvalitet end almindelig dansk hvedemel, når det kommer til at lave pizza. Og det er super vigtigt, at dejen får lov til at udvikle sig over tid på køl – så følg opskriften, og forbered dejen 2 dage før (minimum), så kommer du sku’ til at oppe dit pizza-game derhjemme!

Her får du nemlig opskriften på min pizza-dej, som du kan bruge til at opgradere dit eget pizza-game med. Husk du også finder opskrift + fremgangsmåde med dertilhørende videoer på min instagram profil @jondanieledlund under mine højdepunkter “ITALIAN PIZZA” 🙂

Der er mange nøgler og hemmeligheder til en rigtig god pizza, og de to vigtigste er MELET og PIZZAOVNEN. En ovn der kan blive 4-500 grader varm, er ret essentielt for at din dej bliver sprød, lidt brændt og stadig fugtig og saftig inden i – men det kan godt være lidt pebret og besværligt at have en stor pizzaovn stående, så alternativ vil jeg anbefale du skaffer dig et BAGESTÅL, som skal varmes op i bunden af ovnen på fuld drøn i i ca. 25-30 minutter, og når pizzaen ryger ind, skal ovnen fyres over på grill. Så får du en god ovenvarme! Det er et rigtig fint alternativ til en pizzaovn.

Prøv det!

PPS: Husk du også altid bare kan hyre mig til at komme ud og vise, forklare og fortælle en masse om pizzaer hjemme hos jer 🙂

PS: Jeg køber alt mit grej, udstyr og især PIZZAMEL gennem www.pizzashoppen.dk.

Sådan gør du

Start med at opløse gæren i dit vand i en stor skål, eller i din røreskål. Du kan godt erstatte gæren med surdej, fremgangsmåden er den hel samme. Hæld melet op i skålen, og rør det grundigt sammen så al melet bliver fugtet. Ælt dejen på din røremaskine i 10-15 minutter, eller i hånden. Efter nogle minutter, tilsættes saltet.

Når dejen er æltet færdig kan du lade dejen hvile i røreskålen i 10-15 minutter. Fold den ud på køkkenbordet, og stram den op til en kugle så den er helt glat, blank og elastisk. Hviletiden efter æltningen er vigtig, så dejen kan slappe lidt af.  (se evt. video-guiden på min Instagram profil @jondanieledlund under mine højdepunkter “ITALIAN PIZZA” skal dejen spændes op til en fast rund kugle, så overfladen af dejen spændes. Så skal dejen lægges i en lufttæt beholder og smides i køleskabet. Her skal den gerne ligge i minimum 48 timer (anbefalet, men mindre kan også gøre det). Og hvis du bruger den røde caputo mel (som er langtidsholdbar) holder den faktisk op til 5-6 dage på køl. Så du kan lave pizzaer flere dage i streg!  Jubiiiii! <3

3-4 timer før du skal bruge dejen, tager du den ud af køleskabet og skærer de klumper du skal bruge. Afvej ca. 250-280g dej pr pizza kugle, og spænd den op til en rund kugle. Igen, se HOW-TO på min instagram profil! Lad dejkuglerne ligge fremme i ca. 3-4 timer i en lufttæt beholder før de skal bage (ellers udvikler de en træls skorpe, og dejen må ikke være for kold og stram når den skal formes).

Nu skal du bare lave din tomatsauce, dræne din mozzarella for væske, rulle dejen ud osv. og fylde med toppings og bage dem. Hele den proces er svær at forklare: Så du har nu her 2 muligheder:

Book mig til at komme hjem og vise jer hele processen og lave lækre pizzaer 😀

Eller find videoen “ITALIAN PIZZA” på min instagram under højdepunkter, og se hvordan jeg laver pizzaerne.

BON APPETIT!

18 kommentarer til “Italiensk pizzadej”

  1. Hejsa – har du et tip til kartoffelpizza? Vi synes det er svært at få dem til at blive “nok” på 90 sek 😊

  2. Hey! Yes. Riv dem fint på et mandolinjern, og så drys lidt salt henover dem. Lad det stå og trække i 10-15 min, og så bliver de bløde og i kan presse dem fri for væde! 🙂

  3. 🙁 kan den laves på en basic pizzamel eller bare ren hvedemel? Det fancy mel du nævner bliver en tand for fancy for mig 🥲

  4. Ja da! Det kan du sagtens 🙂 Du skal bare ikke forvente at pizzadejen bliver ligeså Nice så! 😁✌️

  5. Hej Jon
    Jeg følger med på din insta, og da min dej var færdig med at ælte, var den slet ikke lige så blød og elastisk, som din ser ud på storyen. Hvad gør jeg forkert? Er det glutenstrukturen, som simpelthen ikke er god nok og i så fald, hvordan bliver den så det? Har fulgt opskriften og målt temperaturen på mit vand 🙂

  6. Heysan. Lad dejen hvile på køkkenbordet i 10 min efter æltning – og så stram den op til en kugle. Den skal lige slappe af efter æltningen, så burde den bliv glat og fin!

    Hvilken mel bruger du?

  7. Hejsa Jon

    Lige et hurtigt spørgsmål:
    Ovnen varmes først op på fuld skrald (hvad ens ovn kan trække) og med bagestål i.
    Derefter tænker du grill, når pizzaen skal ind?
    Men hvor mange grader er ovnen så på der og med varmluft eller?
    Og -hvor lang tid skal de så ca ha? Mener om bunde virkelig godt kan nå at blive perfekt inden fyldet bliver brændt pga grill

    På forhånd tak

  8. Hej!
    Jeps! Du har jo læst fulstændig korrekt 😀 Du skal bare skrue max op for varmen hele vejen igennem 🙂 Nogle ovne kan blive 250, andre kan blive 300. Jo højere varme jo bedre 🙂

    De er færdigbagte når du synes! Det tager nok 2-3 minutter. Igen, det er forskelligt fra ovn til ovn. Hvis du jager “perfekte” bunde – så skal du nok investere i en pizzaovn der kan blive 500 grader varm. Jeg tror ikke du skal være nervøs for om fyldet bliver brændt – det bliver det ikke i en alm ovn 🙂

    God fornøjelse!!!

  9. hej Jon 🙂

    er det sådan at man kan komme sin pizzadej på frys, hvis ja, hvordan og hvorledes skal den så tø op?

    tak på forhånd

  10. Hej igen,

    Hvornår i processen skal den så sættes på køl?
    Og hvornår skal man tage den op, når den skal bruges? 😀

  11. Hej igen. Hvornår den skal på køl? Hvad mener du?

    Når du tager dejen op fra Frost, skal den vare stå fremme til den er stuetemperatur og blød til at du kan forme din pizza 🙂 Hvor lang tid det tager afhænger af temperaturen i rummet – måske 3-5 timer vil jeg sige 🙂

  12. Hej Jon.
    Meget inspirerende😋 Vi skal bruge dej til 6 pizzaer. Hvad er tippet? Ganger du blot opskriften x 1,5? Andre fif?
    Tak for hjælpen🙏🏼☺️

  13. Jacob Holdt Jacobsen

    Hej Jon

    Vil prøve lidt andet end bare traditionel pizza fyld med tomatsauce, skinke, bacon, oksekød eller hvad man nu plejer.
    Så er blevet lidt hooked den du laver med den karamelliseret løg, men hvordan laver du dem?
    Og hvis jeg skal lave flammkuchen. Har du nogle gode tips/ideer 🙂
    På forhånd tak 🙂

  14. Jeg tror en af min seneste top 10 posts på
    Min Instagram profil (jondanieledlund) har opskriften på karamelliseret løg kompot! Det er med ventricina (spicy salami) og Nduja udover løgkompotten 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.