“Chocolate Chip Cookies”

2 timer
20-25 stk

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Du skal bruge

250g smør (stuetemperatur)

120g brun farin

120g mørk muscovado sukker (hvis ikke du har muscovado sukker, kan dette erstattes med rørsukker eller brun farin)

120g alm sukker

2 tsk vaniljeessens eller 2 tsk vaniljesukker

2 små æg og 1 æggeblomme

350g hvedemel

1 tsk salt

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

300g mørk chokolade

evt. 150g hasselnødder (valgfri)

Havsalt til topping

Sådan gør du

Pisk det stuetempererede smør og pisk det sammen med brun farin, muscovadosukker alm. sukker, vaniljesukker eller vaniljeessens i 3-4 minutter til det bliver lyst og luftigt. Tilsæg æg og æggeblomme, og pisk videre i 1 min.
Sigt mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og tilføj halvdelen til kagedejen, mens du pisker. Tilsæt den sidste halvdel og saml dejen med en dejskraber.
Tilsæt hakket chokolade og vend det godt sammen. Sæt dejen på køl i 1 times tid, gerne natten over. 
Tril runde kugler på 60-65g eller brug en is-ske til at lave runde kugler af massen. Læg kuglerne på frys i 30 minutter, lige inden de kommer i ovnen. Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sørg for at lave god afstand i mellem dem, da de flyder ud når de bages. Bag i ovnen v. 180 grader alm. ovn i ca. 18-20 minutter og afkøl på en rist. Opbevares i en lufttæt beholder i op til 5 dage.

HVORFOR SKAL JEG KØLE MIN COOKIE DOUGH NATTEN OVER, OG HVORFOR FRYSE DEN FØR BAGNING? 
1) Det fremhæver smagen og farven på din færdigbagte cookie. Sukkeret i dejen absorberer langsomt væske fra de resterende ingredienser, så smagene får lov til at udvikle sig og sprede sig i hele massen. Samtidigt vil det give en flottere brun farve til småkagen når den bages.
2) Jo koldere dejen er, jo mindre spreder den sig når den bages. Så hvis du hiver dejen ud fra fryseren og direkte ind i ovnen, så vil du få en lidt tykkere cookie, som faktisk også sikrer at du får en chewy midte og en sprød ydre. Personligt, synes jeg det er sindssygt lækkert!

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

37 comments

  1. Kan man erstatte muscovado sukker med noget andet? Det er ikke så nemt at skaffe her

  2. Mette Kaehne Kristensen

    Drysser du salt ovenpå dine cookies inden du bager dem?

  3. Heidi Haugen

    Har du i hele hasselnøtter, eller hakker du dem?

  4. Hvor mange cookies bliver der ca af opskriften??

  5. I ingredienslisten står der vaniljeessens eller vaniljesukker. Det opfatter jeg som at man vælger selv. I opskriften står der OG, som om begge dele skal i. Det er ikke korrekt, vel?
    Længere nede i opskriften står der igen vaniljeessens sammen med æggene. Er det en fejl eller skal der mere essens i?

  6. Øhh hvor mange bliver der ca. af denne dej?

  7. Kan jeg stille kuglerne på køl i stedet for frys? i såfald, hvor længe 🙂

  8. Hejsa. Bruger du pisker eller K-spade til denne opskrift?

  9. Kan de være i fryseren ‘på ubestemt tid’? Til hvis man før uventet besøg en dag og gerne vil kunne servere nybagt?

    Tak for lækker opskrift.

  10. Hvis man hiver en resterende portion op fra frys efter et par dage, (så kuglerne da er gennemfrosne) vil det så være nødvendigt at forlænge bagetiden?
    – de er i øvrigt uforskammet lækre

  11. Alt for lækre cookies Jeg har prøvet at bage dem som Triple Chocolate cookies og i dag med to slags chokolade og macademianødder – puha det er lækkert!
    Tak for en fantastisk opskrift, som kan varieres i det uendelige!

  12. er det bedst med varmluft eller over/under varme når man bager dem?

  13. Hmmmm –
    Enten har jeg læst helt forkert, eller også spiser du cookies på størrelse med middagstallerkener . Jeg fik 34 store ud af min portion. Og synes ikke de var bagt ordentligt. De står til køl nu, men de er kæmpe store. Kan jeg have gjort noget forkert.

  14. Hej, jeg er lidt usikker på om det med æggene, altså er det 3 æg + to æggeblommer for sig eller er det 3 æg hvor man tager den ene æggeblomme væk?

  15. Har nu prøvet st lave Cookies efter denne opskrift et par gange og forstår ikke hvorfor jeg ikke kan få dem ril at blive chewy mine hæver meget mere op og har ikke det der krakelerede look som dine de smager da fint nok, men savner de har den rette konsistens! Hvad går mon galt?

  16. Ja dejen var i fryseren inden, så det vil jeg sige den var og jeg lavede kugler med en isske

  17. Har du prøvet at bage dem med naturli blok?

    1. Nej 🙂 Du ku være den første! 😅

  18. Hej

    I kommentarfeltet skriver du:
    “Der skal 3 hele æg i, og så skal der også 2 æggeblommer i yderligere”
    Og i ingredienslisten står der 2 æg + en blomme – hvad er det rigtige? 🙂

    1. Det som står i ingredienslisten er det rigtige 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit