“Chocolate Chip Cookies”

2 timer
20-25 stk

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

250g smør (stuetemperatur)

120g brun farin

120g mørk muscovado sukker (hvis ikke du har muscovado sukker, kan dette erstattes med rørsukker eller brun farin)

120g alm sukker

2 tsk vaniljeessens eller 2 tsk vaniljesukker

3 små æg og 2 æggeblommer

380g hvedemel

1 tsk salt

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

300g mørk chokolade

evt. 150g hasselnødder (valgfri)

Havsalt til topping

Sådan gør du

Pisk det stuetempererede smør og pisk det sammen med brun farin, muscovadosukker alm. sukker, vaniljesukker eller vaniljeessens i 3-4 minutter til det bliver lyst og luftigt. Tilsæg æg og æggeblomme, og pisk videre i 1 min.
Sigt mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og tilføj halvdelen til kagedejen, mens du pisker. Tilsæt den sidste halvdel og saml dejen med en dejskraber.
Tilsæt hakket chokolade og vend det godt sammen. Sæt dejen på køl i 1 times tid, gerne natten over. 
Tril runde kugler på 60-65g eller brug en is-ske til at lave runde kugler af massen. Læg kuglerne på frys i 30 minutter, lige inden de kommer i ovnen. Læg kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sørg for at lave god afstand i mellem dem, da de flyder ud når de bages. Bag i ovnen v. 180 grader alm. ovn i ca. 14 minutter og afkøl på en rist. Opbevares i en lufttæt beholder i op til 5 dage.

HVORFOR SKAL JEG KØLE MIN COOKIE DOUGH NATTEN OVER, OG HVORFOR FRYSE DEN FØR BAGNING? 
1) Det fremhæver smagen og farven på din færdigbagte cookie. Sukkeret i dejen absorberer langsomt væske fra de resterende ingredienser, så smagene får lov til at udvikle sig og sprede sig i hele massen. Samtidigt vil det give en flottere brun farve til småkagen når den bages.
2) Jo koldere dejen er, jo mindre spreder den sig når den bages. Så hvis du hiver dejen ud fra fryseren og direkte ind i ovnen, så vil du få en lidt tykkere cookie, som faktisk også sikrer at du får en chewy midte og en sprød ydre. Personligt, synes jeg det er sindssygt lækkert!

33 kommentarer til ““Chocolate Chip Cookies””

  1. Kan man erstatte muscovado sukker med noget andet? Det er ikke så nemt at skaffe her

  2. Hej Camilla! Det kan du sagtens. Bare brug rørsukker eller brun farin sukker i stedet (så har du dobbelt op på farin sukker 🙂

  3. I ingredienslisten står der vaniljeessens eller vaniljesukker. Det opfatter jeg som at man vælger selv. I opskriften står der OG, som om begge dele skal i. Det er ikke korrekt, vel?
    Længere nede i opskriften står der igen vaniljeessens sammen med æggene. Er det en fejl eller skal der mere essens i?

  4. Undskyld det har jeg glemt at skrive! Men ca. 14-18 stk 🙂 Afhængig af størrelsen 😉

  5. Det er op til dig selv! Jeg ville foretrække ikke at hakke dem for mere knas 🙂

  6. Det er bare en fejl. Jeg retter det – tak for det!! Du skal bare bruge enten eller 🙂

  7. Det er super. Dejen står og hygger sig i køleskabet, jeg glæder mig til at lave dem senere i dag.

  8. Kan jeg stille kuglerne på køl i stedet for frys? i såfald, hvor længe 🙂

  9. Altså. De skal både på køl, og så fryses inden man bager dem. Foretrækningsvist 🙂 Men hvis du ikke har en fryser, så bare sæt dem på køl til kuglerne er hårde 🙂

  10. Kan de være i fryseren ‘på ubestemt tid’? Til hvis man før uventet besøg en dag og gerne vil kunne servere nybagt?

    Tak for lækker opskrift.

  11. Hvis man hiver en resterende portion op fra frys efter et par dage, (så kuglerne da er gennemfrosne) vil det så være nødvendigt at forlænge bagetiden?
    – de er i øvrigt uforskammet lækre

  12. Øh, nej. Det tænker jeg ikke 🙂 Når de er frosne, bliver de jo ikke mere frosne af at ligge i 2-3 dage 🙂

  13. Hehe altså jeg mener, at I opskriften skal de kun lige have 30 min i fryseren. Og der var min tanke, at de ikke når at blive gennemfrosne. Så når de har ligget nogle dage i fryseren, så er de jo bundfrosne, når jeg tager dem op. Derfor er jer usikker på, om de skal have længere bagetid, når de er gennemfrosne ‍♀️

  14. Alt for lækre cookies Jeg har prøvet at bage dem som Triple Chocolate cookies og i dag med to slags chokolade og macademianødder – puha det er lækkert!
    Tak for en fantastisk opskrift, som kan varieres i det uendelige!

  15. Hmmmm –
    Enten har jeg læst helt forkert, eller også spiser du cookies på størrelse med middagstallerkener . Jeg fik 34 store ud af min portion. Og synes ikke de var bagt ordentligt. De står til køl nu, men de er kæmpe store. Kan jeg have gjort noget forkert.

  16. Hvis de ikke var bagt ordentligt, skulle du måske bare bage dem lidt længere. Bagetid varierer altid – ovne er meget forskellige 🙂

    Ift størrelsen så kan jeg ikke rigtig svare dig på om du har gjort noget forkert Jeg får i hvertfald ikke 34 ud af min portion! Det er ikke småkager, men store amerikanske cookies jeg plejer at lave dem som 🙂 så ja, 1 er nok pr person

  17. Hej, jeg er lidt usikker på om det med æggene, altså er det 3 æg + to æggeblommer for sig eller er det 3 æg hvor man tager den ene æggeblomme væk?

  18. Der skal 3 hele æg i, og så skal der også 2 æggeblommer i yderligere 🙂

  19. Har nu prøvet st lave Cookies efter denne opskrift et par gange og forstår ikke hvorfor jeg ikke kan få dem ril at blive chewy mine hæver meget mere op og har ikke det der krakelerede look som dine de smager da fint nok, men savner de har den rette konsistens! Hvad går mon galt?

  20. Hm svært at sige – jeg ved ikke hvad du har gjort kan man sige Mennæh! Har du sørget for dejen er helt kold og de bliver bagt som hele kugler?

  21. Ja dejen var i fryseren inden, så det vil jeg sige den var og jeg lavede kugler med en isske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.