Mælkesnitte Cheesecake

3 timer
10-12 personer

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Vanilje cheesecake med kinder mælkesnitte-fyld? Tilpas for meget. Tilpas lækkert.

Opskriften laver én stor cheesecake på ca 20-24 cm i diameter:

Opskriften får du her:

Du skal bruge

Kiksebund

300g kiks (blandet digestive og bastogne kiks)

140g smeltet smør

Ostefyld

600g Philadelphia ost (gerne stuetemperatur)

175g flormelis

3 tsk vaniljesukker el. 2 tsk vaniljessens

2 dl cremefraiche eller en fed youghurt (18 %)

15 stk. kinder mælkesnitter

3 dl fløde

6 blade husblas

Sådan gør du

Smelt smør i en gryde eller mikroovn. Blend kiks sammen i en foodprocesser, og tilsæt det smeltede smør. Blend videre til det er blandet helt sammen. Pres kiksemassen ud i en springform beklædt med bagepapir i bunden og kageplast i siderne. Sæt kiksebunden på køl mens du laver fyldet.

NB: Kageplasten er med til at give en flot skarp kant til kagen, og får den til at ligne en million! Alternativt kan du også bare nøjes med at bruge en metalring. Så når kagen er helt kold og har sat sig i siderne, kan du ved hjælp af en gasbrænder varme metalringen op, så kagen lige akkurat smelter, og løsner ringen om kagen. Dette giver den ultimativt skarpeste kagekant! 

Udblød husblas i kold vand i ca. 10 minutter. Opvarm 1 dl fløde i en lille gryde, og opløs husblassen heri. Afkøl til lunken. Samtidigt piskes philadelphia flødeost, cremefraiche, flormelis, vaniljesukker (eller essens)  sammen i en skål, til det hele er blandet godt. Skrab forsigtigt al cremen ud af mælkesnitterne, og gem de hele “kagebunde”. Pisk mælkesnitte-cremen ind  i fløde-ostemassten, til alle klumper er pisket ud. Pisk de resterende 2 dl fløde til letpisket flødeskum og stil til side. 

Tilsæt den afkølede fløde-husblasblanding til flødeosteblandingen, og vend det hele godt sammen med et piskeris. Vend nu flødeskummen i blandingen med en dejskraber, og fordel HALVDELEN af fyldet i formen ud over din afkølede kiksebund. Læg mælkesnitte-bundene ovenpå cremen, gerne flere ovenpå hinanden (de er meget tynde) så de ligger som et “midter-lag” i kagen. Fordel nu resten af flødeoste-fyldet ovenpå, og brug evt. en lille spatel, til at trykke ostemassen godt ud i formen, og glat selve overfladen på cheesecaken. Lad den sætte sig på køl i minimum 2-3 timer, eller evt.i fryseren i 60-90 minutter. 

Fjern kagen fra formen, og anret evt. med to mælkesnitter ovenpå.

Den kan holde sig på køl i 4-5 dage (og kan sagtens fryses ned!)

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit