Mælkesnitte Cheesecake
Sværhedsgrad
Fun facts
Vanilje cheesecake med kinder mælkesnitte-fyld? Tilpas for meget. Tilpas lækkert.
Opskriften laver én stor cheesecake på ca 20-24 cm i diameter:
Opskriften får du her:
Du skal bruge
Kiksebund
300g kiks (blandet digestive og bastogne kiks)
140g smeltet smør
Ostefyld
600g Philadelphia ost (gerne stuetemperatur)
175g flormelis
3 tsk vaniljesukker el. 2 tsk vaniljessens
2 dl cremefraiche eller en fed youghurt (18 %)
15 stk. kinder mælkesnitter
3 dl fløde
6 blade husblas
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde eller mikroovn. Blend kiks sammen i en foodprocesser, og tilsæt det smeltede smør. Blend videre til det er blandet helt sammen. Pres kiksemassen ud i en springform beklædt med bagepapir i bunden og kageplast i siderne. Sæt kiksebunden på køl mens du laver fyldet.
NB: Kageplasten er med til at give en flot skarp kant til kagen, og får den til at ligne en million! Alternativt kan du også bare nøjes med at bruge en metalring. Så når kagen er helt kold og har sat sig i siderne, kan du ved hjælp af en gasbrænder varme metalringen op, så kagen lige akkurat smelter, og løsner ringen om kagen. Dette giver den ultimativt skarpeste kagekant!
Udblød husblas i kold vand i ca. 10 minutter. Opvarm 1 dl fløde i en lille gryde, og opløs husblassen heri. Afkøl til lunken. Samtidigt piskes philadelphia flødeost, cremefraiche, flormelis, vaniljesukker (eller essens) sammen i en skål, til det hele er blandet godt. Skrab forsigtigt al cremen ud af mælkesnitterne, og gem de hele “kagebunde”. Pisk mælkesnitte-cremen ind i fløde-ostemassten, til alle klumper er pisket ud. Pisk de resterende 2 dl fløde til letpisket flødeskum og stil til side.
Tilsæt den afkølede fløde-husblasblanding til flødeosteblandingen, og vend det hele godt sammen med et piskeris. Vend nu flødeskummen i blandingen med en dejskraber, og fordel HALVDELEN af fyldet i formen ud over din afkølede kiksebund. Læg mælkesnitte-bundene ovenpå cremen, gerne flere ovenpå hinanden (de er meget tynde) så de ligger som et “midter-lag” i kagen. Fordel nu resten af flødeoste-fyldet ovenpå, og brug evt. en lille spatel, til at trykke ostemassen godt ud i formen, og glat selve overfladen på cheesecaken. Lad den sætte sig på køl i minimum 2-3 timer, eller evt.i fryseren i 60-90 minutter.
Fjern kagen fra formen, og anret evt. med to mælkesnitter ovenpå.
Den kan holde sig på køl i 4-5 dage (og kan sagtens fryses ned!)
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.