Chokolade fondant

45 min
4 stk

Sværhedsgrad

1

Fun facts

Annonce // opskrift udviklet i samarbejde med Anthon Berg

En chokoladefondant er den lækreste dessert for en chokoladeelsker som mig. Det er noget af det nemmeste du overhovedet kan lave og samtidigt noget du kan imponere dine gæster med. En fondant er kendt for at have en nærmest ubagt midte, som flyder ud når du skærer den over. Det er super lækkert og med den rigtige chokolade, så behøver du ikke andet end at toppe den med kakaopulver, og voila! Ét stk luksus chokoladedessert. Jeg har valgt at anvende Anthon Berg 66% Mørk til dejen og Anthon Berg 77% Ekstra mørk til min ganache som er det midterste i kagen, da det sammen giver en perfekt
afstemt chokoladesmag –hverken er for sød eller for kraftig. Til opskriften skal du bruge 4 små ramekiner (porcelænsskåle) som du kan bage kagerne i.

Du skal bruge

2 hele æg og 3 æggeblommer

65g sukker

180 Anthon Berg 66% Mørk

120g smør

1 lille tsk salt

Chokoladeganache

80g Anthon Berg 77% Ekstra Mørk

80g fløde

Topping

Kakaopulver

Sådan gør du

Start med at lave din ganache. Hak chokoladen fint og læg den i en skål. Opvarm fløden i en gryde, og når den koger, hældes den over chokoladen. Rør rundt til al chokoladen er smeltet, og det er blandet sammen med fløden til en tyktflydende konsistens. Sæt skålen i fryseren i 30 minutter til ganachen er helt fast. Lav dejen imens. Pisk æg og sukker sammen i en skål i 3-4 minutter, til du har en tyk og luftig æggesnaps. Smelt chokolade og smør sammen i en skål over et vandbad. Tilsæt salt og vend det sammen med æggesnapsen. Brug en dejskraber, og fold massen sammen, så du beholder så meget af luften i dejen som muligt. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Smør indersiden af dine ramekiner med lidt smør, og drys indersiden med lidt mel. Overskydende mel bankes ud af skålen. Fyld skålen 50% op med kagedejen, og placer 1 tsk. chokoladeganache, på størrelse med en stor vindrue, i midten af dejen. Top med kagedej til skålen er helt fyldt op. Bag kagerne i ovnen i 9-10 minutter og afkøl dem på en rist i 5 minutter. Skær langs indersiden af skålen, for at frigøre kagen, og bank dem forsigtigt ud på en tallerken. Drys med kakaopulver og servér lune!

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit