Brioche burger boller

3 timer
Let
Sværhedsgrad 2

FUN FACTS

De bedste burger boller du længe har fået!
Brioche burger boller

DU SKAL BRUGE

25g gær 1 stor tsk havsalt 35g sukker 4 dl mælk (let- eller sødmælk) 3 hele æg 200g smør, stuetempereret 700-800g hvedemel Æggeblommer til pensling Sesamfrø

SÅDAN GØR DU

Lun mælken til den er fingervarm. Ikke mere end 36 grader. Opløs salt, sukker og gær heri. Tilsæt halvdelen af melet og rør det til en jævn og klistret dej. Tilsæt æggene, og igen halvdelen af det resterende mel. Ælt det på en røremaskine eller i hånden til dejen føles glat og elastisk.. Tilsæt smør-tern og ælt godt igennem i 5-10 minutter. Tilsæt halvdelen af det resterende mel igen. Det er ikke sikkert du skal bruge ALT melet. Dejen skal være klistret, blød og elastisk. Pas på ikke at tilsætte for meget mel! Lad dejen hæve tildækket i ca. 1-1,5 time. Del nu dejen i burgerboller. Vej dejen af på en køkkenvægt, så du får flotte og ens burger boller. 45g dej til sliders og 125g til almindelige burgerboller. Tril kugler af dejen, og tryk dem flade, og hæv lunt og tildækket i ca. 1 time mere. Pensl med æggeblomme og drys med sesam. Bag i ovnen alm ovn v. 200 grader i ca. 14-15 minutter eller til de ser lysebrune og færdige ud. Afkøles på en rist.

1 kommentar

Hvor mange sliders boller bliver der til med denne opskrift?

Sabrina

Skriv en kommentar

MÅSKE DU OGSÅ VIL KUNNE LIDE ...

Lakridsfudge

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Hjemmelavet is

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Juletræ-flødeboller

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Jeg skaber fortryllende

EVENTS OG KURSER

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!

Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Se aktuelle Events