Brunsviger

2,5 time
Let
Sværhedsgrad 2
Bedømmelse
4.3/5 (15 bedømmelser)

FUN FACTS

Lækre hjemmelavede brunsviger
Brunsviger

DU SKAL BRUGE

Dejen 400 ml mælk 40g gær (eller 25g gær og 80g surdej) 2 hele æg 1 lille tsk kardemomme (kan undlades) 100g sukker 1 god tsk salt 110g smør (stuetempereret) 800-825g hvedemel Snask 275g smør 300g brun farin (du kan erstatte 100g brun farin med mørk muscovado sukker, for en mere intenst og lækker karamel-smag) 0,5 dl fløde Et lille nip salt

SÅDAN GØR DU

Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, æg og kardemomme. Rør det godt rundt, og tilsæt al melet. Ælt dejen på maskine i ca. 10 eller i hånden hvis du ikke har en maskine, men det kan tage lidt længere tid. Dejen skal virke glat, blank og elastisk. Tilsæt salt og blød smør, og ælt videre i 4-5 minutter til dejen er lækker elastisk, og let klistret. Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 60 minutter. Du kan også koldhæve dejen i en lukket beholder natten over – så bliver dejen virkelig lækker og fremhæver smagen! I mellemtiden laver du dit “snaske” fyld. Smelt smør, brun farin og evt. mørk muscovado sukker i en gryde. Når det er smeltet, rører du rundt til det samler sig til en ensartet konsistens. Det må gerne lige komme op og koge. Tilsæt fløde og salt, rør rundt, og stil til side. Lad det afkøle til stuetemperatur. Når dejen er færdighævet, foldes den tyndt ud på en bradepande m. bagepapir. Brug fingerspidserne til at strække dejen helt ud, til den er ca. 1-2 cm tyk og måler ca. 25×35 cm. Tryk en masse huller i dejen med dine fingerspidser, og hæld nu din 2/3 af din afkølede “snask” udover det hele. Dem den sidste 1/3 del til efter kagen er færdig bagt! Tryk nu igen en masse huller ned i dejen, så snasket fordeler sig godt i hullerne. Hvis du bruger begge hænder, så tryk dine fingre ned i dejen ca 6-7 gange. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og bag kagen i ca 20-25 minutter, til den ser lysebrun og bagt ud. Ligeså snart kagen tages ud, hældes den resterende 1/3 snask udover. Afkøl og server.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

MÅSKE DU OGSÅ VIL KUNNE LIDE ...

Lakridsfudge

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Hjemmelavet is

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Juletræ-flødeboller

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Jeg skaber fortryllende

EVENTS OG KURSER

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!

Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Se aktuelle Events