Klejner m. kardemomme og sprød citronglasur

2 timer
Let
Sværhedsgrad 2

FUN FACTS

Annonce // opskrift udviklet i samarbejde med Wilfa Klejner står virkelig højt på listen over de julekager, jeg elsker allermest. I alle varianter. Fra de klassiske små, sprøde klejner til de bløde og luftige norske klejner, som jeg har lavet her. De er VIRKELIG lækre! De har en mild smag af kardemomme og citron, og ikke alt for søde, så er det en kage man kan spise på alle tidspunkter af dagen her i julen. Klejner kræver at man frituresteger dem og med frituremaskinen fra Wilfa bliver det ikke nemmere at lave. Du kan nemlig indstille graderne til præcis den temperatur du skal bruge, så du sikrer dig klejnerne bliver stegt ordentlig. Og så varmer den virkelig hurtigt og effektivt op. Dejen har jeg rørt på min Probaker røremaskine også fra Wilfa. Dens dobbeltvirkende æltesystem er virkelig effektiv når man som her skal bage gærdej. Opskriften på mine lækre, norske juleklejner finder du herunder!
Klejner m. kardemomme og sprød citronglasur

DU SKAL BRUGE

40 g gær 1,5 dl sødmælk 3 spsk. sukker 1 tsk. friskkværnet kardemomme (eller stødt) 1 stor tsk. vaniljesukker Skallen fra 0,5 økologisk citron Ca. 475 g hvedemel 1 helt æg og 1 æggeblomme 90 g blødt smør En lille tsk. salt Ca. 1 kg palmin til at koge i (Raps- eller solsikkeolie kan også bruges) Glasur: 200 g flormelis Saften fra 0,5 øko citron 0,5 dl mælk

SÅDAN GØR DU

Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker, citronskal og lidt over halvdelen af hvedemelet. Gem resten til senere, når smør og æg også tilsættes. Ælt dejen i 5-6 minutter og tilsæt æg, æggeblomme, salt, smør samt resten af hvedemelet. Ælt videre i 5-6 minutter til du har en blank, glat og elastisk dej. Lad dejen hvile og hæve tildækket i ca. 45 minutter eller til den er næsten fordoblet i størrelse. Rul dejen ud på et bord let drysset med mel, til et stort rektangel på ca. 1-1,5 cm tykkelse. Skær dine klejner i en størrelse på ca. 15 x 5 cm (men du bestemmer egentlig selv størrelsen – den klassiske form er i hvert fald aflang) Lav et stort snit i midten af klejnen, og vrid den om sig selv. Opvarm din friture til 175-180 grader og steg klejnerne i ca. 1-1,5 minut på hver side, til de har en flot gylden farve. Læg på en tallerken med fedtsugene papir. Bland din glasur og dyp dine klejner heri når de er afkølet. Hvis glasuren virker meget tynd, så bland mere flormelis i. Opbevares i en lufttæt beholder, eller til de er spist.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

MÅSKE DU OGSÅ VIL KUNNE LIDE ...

Lakridsfudge

08. June 2025 /// Slik & dessert /// 1 kommentarer
Læs mere »

Hjemmelavet is

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Juletræ-flødeboller

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Jeg skaber fortryllende

EVENTS OG KURSER

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!

Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Se aktuelle Events