Brioche burger boller

3 timer
14-18 store burger boller eller 30-35 sliders

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

  • 25g gær
  • 1 stor tsk havsalt
  • 35g sukker
  • 4 dl mælk (let- eller sødmælk)
  • 3 hele æg
  • 200g smør, stuetempereret
  • 700-800g hvedemel
  • Æggeblommer til pensling
  • Sesamfrø

Sådan gør du

Lun mælken til den er fingervarm. Ikke mere end 36 grader. Opløs salt, sukker og gær heri. Tilsæt halvdelen af melet og rør det til en jævn og klistret dej. Tilsæt æggene, og igen halvdelen af det resterende mel. Ælt det på en røremaskine eller i hånden til dejen føles glat og elastisk.. Tilsæt smør-tern og ælt godt igennem i 5-10 minutter. Tilsæt halvdelen af det resterende mel igen. Det er ikke sikkert du skal bruge ALT melet. Dejen skal være klistret, blød og elastisk. Pas på ikke at tilsætte for meget mel! Lad dejen hæve tildækket i ca. 1-1,5 time.

Del nu dejen i burgerboller. Vej dejen af på en køkkenvægt, så du får flotte og ens burger boller. 45g dej til sliders og 125g til almindelige burgerboller. Tril kugler af dejen, og tryk dem flade, og hæv lunt og tildækket i ca. 1  time mere.

Pensl med æggeblomme og drys med sesam. Bag i ovnen alm ovn v. 200 grader i ca. 14-15 minutter eller til de ser lysebrune og færdige ud. Afkøles på en rist.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.