Brioche burger boller

3 timer
14-18 store burger boller eller 30-35 sliders

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Du skal bruge

  • 25g gær
  • 1 stor tsk havsalt
  • 35g sukker
  • 4 dl mælk (let- eller sødmælk)
  • 3 hele æg
  • 200g smør, stuetempereret
  • 700-800g hvedemel
  • Æggeblommer til pensling
  • Sesamfrø

Sådan gør du

Lun mælken til den er fingervarm. Ikke mere end 36 grader. Opløs salt, sukker og gær heri. Tilsæt halvdelen af melet og rør det til en jævn og klistret dej. Tilsæt æggene, og igen halvdelen af det resterende mel. Ælt det på en røremaskine eller i hånden til dejen føles glat og elastisk.. Tilsæt smør-tern og ælt godt igennem i 5-10 minutter. Tilsæt halvdelen af det resterende mel igen. Det er ikke sikkert du skal bruge ALT melet. Dejen skal være klistret, blød og elastisk. Pas på ikke at tilsætte for meget mel! Lad dejen hæve tildækket i ca. 1-1,5 time.

Del nu dejen i burgerboller. Vej dejen af på en køkkenvægt, så du får flotte og ens burger boller. 45g dej til sliders og 125g til almindelige burgerboller. Tril kugler af dejen, og tryk dem flade, og hæv lunt og tildækket i ca. 1  time mere.

Pensl med æggeblomme og drys med sesam. Bag i ovnen alm ovn v. 200 grader i ca. 14-15 minutter eller til de ser lysebrune og færdige ud. Afkøles på en rist.

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit