Kurv

Brunsviger

2,5 time
12-15 stk

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Du skal bruge

Dejen

400 ml mælk

40g gær (eller 25g gær og 80g surdej)

2 hele æg

1 lille tsk kardemomme (kan undlades)

100g sukker

1 god tsk salt

110g smør (stuetempereret)

800-825g hvedemel

Snask

275g smør

300g brun farin (du kan erstatte 100g brun farin med mørk muscovado sukker, for en mere intenst og lækker karamel-smag)

0,5 dl fløde

Et lille nip salt

Sådan gør du

Opløs gæren i mælken og tilsæt sukker, æg og kardemomme. Rør det godt rundt, og tilsæt al melet. Ælt dejen på maskine i ca. 10 eller i hånden hvis du ikke har en maskine, men det kan tage lidt længere tid. Dejen skal virke glat, blank og elastisk. Tilsæt salt og blød smør, og ælt videre i 4-5 minutter til dejen er lækker elastisk, og let klistret. Lad dejen hæve tildækket i en skål i ca. 60 minutter. Du kan også koldhæve dejen i en lukket beholder natten over – så bliver dejen virkelig lækker og fremhæver smagen!

I mellemtiden laver du dit “snaske” fyld.

Smelt smør, brun farin og evt. mørk muscovado sukker i en gryde. Når det er smeltet, rører du rundt til det samler sig til en ensartet konsistens. Det må gerne lige komme op og koge. Tilsæt fløde og salt, rør rundt, og stil til side. Lad det afkøle til stuetemperatur.

Når dejen er færdighævet, foldes den tyndt ud på en bradepande m. bagepapir. Brug fingerspidserne til at strække dejen helt ud, til den er ca. 1-2 cm tyk og måler ca. 25×35 cm. Tryk en masse huller i dejen med dine fingerspidser, og hæld nu din 2/3 af din afkølede “snask” udover det hele. Dem den sidste 1/3 del til efter kagen er færdig bagt! Tryk nu igen en masse huller ned i dejen, så snasket fordeler sig godt i hullerne. Hvis du bruger begge hænder, så tryk dine fingre ned i dejen ca 6-7 gange.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft og bag kagen i ca 20-25 minutter, til den ser lysebrun og bagt ud. Ligeså snart kagen tages ud, hældes den resterende 1/3 snask udover.

Afkøl og server.

 

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit