Chewy cookies med ingefær, appelsin og mandler
Sværhedsgrad
Fun facts
Annonce // Opskrift udviklet i samarbejde med Dansukker
Du skal bruge
100g smør (stuetemperatur)
60g Dansukker økologisk sukker
60g Dansukker økologisk rørsukker
60g Dansukker økologisk brun farin
1 æg
1 tsk vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
0,5 tsk natron
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
1 stor tsk tørret ingefær
revet skal fra 1 hel appelsin
200g hvedemel (sigtet)
50g mandler (hakkede)
Sådan gør du
Pisk smør og alle tre slags sukker sammen i en skål i ca. 5 minutter, til en lys og luftig masse.
Tilsæt æg og vaniljesukker, og pisk i yderligere 2-3 minutter
Tilsæt natron, salt, bagepulver, tørret ingefær, sigtet hvedemel og revet appelsinskal, og pisk det hurtigt sammen.
Vend til sidst de hakkede mandler i dejen.
Dejen kan med fordel sættes på køl i et par timer eller natten over, for en bedre smag og konsistens. Men du kan sagtens bage dem med det samme!
Vej ca. 60-65g dej af pr cookie, for at gøre dem lige store. Tril hver klump til en kugle, og placer dem på en bageplade med bagepapir med jævnt mellemrum. De flyder meget ud! Ca 6 cookies pr bageplade.
Bages i ovnen v. 180 grader i ca. 16-18 minutter. Hold godt øje. De må nemlig ikke bages for meget. De skal kun lige begynde at få farve ude i kanten.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.