Hjemmelavet is
Sværhedsgrad
Fun facts
Annonce // Opskriften er udviklet i samarbejde med Kenwood
Nem, lækker hjemmelavet is. Dét kan noget! Og smager bare endnu bedre, når man har lavet det selv. Og det bliver ikke nemmere, hvis man kører det på sin ismaskine-skål, som man kan anskaffe sig til sin Kenwood maskine! Eller på sin helt almindelige is-maskine. Det tager ingen tid, og her får du en enkel og lækker opskrift, på en cremet vaniljeis-base, som du kan tilføre hvilken som helst smag til! Jeg har lavet 2 udgaver, én med vanilje og saffran, og én med pistaciepraliné. Du kan vælge at gøre ligesom mig, eller lave din helt egen!
Du skal bruge
Vanilje is (base)
3 dl sødmælk
2 dl fløde
1 dl sukker
4 æggeblommer
1 hel vaniljestang eller 2 tsk vaniljepasta
For at lave brunost-is: Tilsæt 175g brunost til is-massen
For at lave saffran-is: Tilsæt 0,5g safran tråde
Pistacie-is
100g pistacekerner
160g sukker
0,5 dl smagsneutral olie
lille nip salt
4 æggeblommer
3 dl sødmælk
2 dl fløde
1 tsk vaniljepasta
Tilbehør til is:
Karamelliserede, flamberede bananer
3 hele bananer
80g smør
120g brun farinsukker
et lille nip salt
0,75 dl god mørk rom
Sådan gør du
Vanilje-is:
Skrab kornene ud af din vaniljestang, og skrab kornene fra hinanden med en lille smule af sukkeret. Hæld vaniljesukkeret og vaniljestangen op i en gryde sammen med sødmælk, fløde, sukker og æggeblommer og BRUNOST (for at lave den med brunost- eller SAFRAN for at lave safran-is). Varm massen langsomt op, mens du rører i den konstant til den begynder at tykne en lille smule. Når ismassen rammer ca. 85 grader, er den klar. Stil den på køl i 5-6 timer, eller gerne natten før den skal bruges, til massen er helt kold. Når den er klar, hældes den i din ismaskine (som har stået på frys natten over) og kører på din maskine, til du har en glat, lækker is. Isen kan spises direkte, eller sættes på frys i 1-2 timer. Så bliver den endnu bedre!
Pistacieis:
Hæld dine pistaciekerner, halvdelen af sukkeret, olie og salt op en din blender og kør til du har en glat nøddepasta. Hæld æggeblommer sødmælk, fløde, den anden halvdel af sukkeret og vaniljepasta op i en gryde og varm massen langsomt op, mens du rører i den konstant. Cremen skal gerne begynde at tykne en smule, og hold gerne øje med temperaturen. Når den er ca. 85-86 grader er den klar. Hæld nu langsomt den varme ismasse over din nøddepasta, langsomst mens du pisker det sammen for at undgå klumper. Du kan evt. stavblende den for at gøre den helt cremet. Sæt ismassen på køl i 5-6 timer, eller gerne natten før den skal bruges. Når massen er kold, hældes den i din ismaskine (som har stået på frys natten over) og kører på din maskine, til du har en glat, lækker is. Isen kan spises direkte, eller sættes på frys i 1-2 timer. Så bliver den endnu bedre!
Karamelliserede bananer:
Hæld smør, farinsukker og salt på en pande og skru op på medium/høj varme. Lad det langsomt simre og blive til en brun karamelsauce. Det tager ca. 10 minutter. I mens skrælles bananerne, og skæres over på langs, og igen på midten. Når karamellen bobler og er tyktflydende, placeres bananerne på panden, og steges i ca. 1-2 minutter på hver side, indtil de begynder at karamelliserer på begge sider. Skru godt op for varmen, og hæld rom op i panden. Sæt ild til, og flambér dine bananer, til ilden er gået ud. Servér direkte.
Anret din banansplit med is, karamelliserede bananer, ekstra karamelsauce og lidt hakkede nødder.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.