Kurv

Jule-Cheesecake m. kirsebær og hvid chokolade

10-12

Sværhedsgrad

3

Fun facts

Annonce // Opskriften er udviklet i samarbejde med Philadelphia

Cheesecakes er klart én af mine favoritkager. Og lige netop denne udgave, hvor kagen er bagt i ovnen, er en amerikansk klassisker; the NY style cheesecake. Den er nemlig bagt, hvor kagen sætter sig på køl. Den bliver enormt fast, cremet og får den lækreste konsistense! Simpelthen; den bedste måde at lave cheesecake på! Og udgaven her er designet specielt til juletiden, med hvid chokolade, kirsebær og julestokke. Prøv den!

Du skal bruge

Bund:

300g oreo crumbs

120g smør

2 spsk kakaopulver

1 nip salt

Cheesecake fyld:

300g hvid marabou chokolade

800g philadephia ost

200g kondenseret mælk

2 tsk vaniljepasta el. vaniljesukker

2 tsk majsstivelse (maizena)

100g sukker

4 hele æg + 2 æggeblommer

150g fløde

Creme:

300g philadephia

2,5 dl fløde

200g hvid marabou chokolade

Pynt/topping:

Pebermynte-stokke

Friske eller syltede amarena-kirsebær

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 grader alm ovn. Smelt smørret og kør det på en food processor sammen med oreo crumbs, kakaopulver og salt til det er helt blandet sammen. Tryk massen ud i bunden af en springform på 22-26 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen ca. 7-8 minutter, mens du laver fyldet. Læg en bageplade ind i den nederste del af ovnen, og lad den varme op, mens du forbereder cheesecake fyldet.

Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk philadephia ost sammen med kondenseret mælk, vaniljepasta, sukker og majsstivelse i 1 minut. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt sammen, før du tilsætter det næste. Tilsæt begge æggeblommer sammen med piskefløde og den hvide chokolade, og det piskes hurtigt sammen.

Skær en høj og bred strimmel af dit bagepapir, og læg det rundt langs indersiden af din springform. Hæld hele flødeostemassen op i springformen og hæld nu en liter vand direkte ned i den varme bageplade i ovnen, og luk ovnen hurtigt, så dampen ikke ryger ud. Sæt cheesecaken ind midt i ovnen, oven på bageristen og bag den v. 160 grader alm ovn i ca. 50 minutter. Dampen er med til at cheesecaken bages mere jævnt og man undgår den revner. Efter de 50 minutter slukkes ovnen, og kagen står yderligere 20-25 minutter og skal falde langsomt i temperatur. Ta’ nu kagen helt ud af ovnen, og sæt den på køl i minimum 5 timer, gerne natten over.

Forbered cremen til toppen af kagen.

Smelt chokoladen langsomt over et vandbad, og lad det stå og køle lidt af. Pisk fløden til letpisket flødeskum i en skål for sig. I en ny skål,  piskes philadephia ost og den hvide chokolade tilsættes mens der piskes. Vend nu forsigtigt flødeskummen i, og cremen er klar. Sæt den på køl, indtil den skal oven på kagen. Pynt med creme, friske/syltede kirsebær og pebermynte stokke

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit