Kærnemælkshorn m. remonce og hindbær
Sværhedsgrad
Fun facts
Bløde, saftige og super nemme at bage! Det tager kun et par time – og voila! Så er der friskbagt kærligheds, undskyld, kærnemælks horn klar til dig og dine homies 😉
Du skal bruge
20g gær
1,5 dl kærnemælk
1 helt æg og 1 æggeblomme
1 tsk friskstødt kardemomme
1 lille tsk salt
40g rørsukker (alm. sukker kan også bruges)
100g blød smør
Ca. 500g hvedemel
Remonce
120g marcipan
100g blød smør
100g rørsukker (alm. sukker kan også bruges)
Fyld
Hindbærmarmelade – købt eller hjemmelavet
Sådan gør du
Bland alle våde ingredienser, tilsæt krydderier og opløs gæren heri. Bland det sammen og tilsæt næsten al melet gradvist mens dejen æltes på maskine. Gem en smule af melet til at justere med. Efter 5-8 minutters æltning, tilsættes smørret. Ælt videre i 5-6 minutter. Lad den stå og hvile i 10-15 minutter. Se til dejen – Dejen skal virke glat, blank og elastisk. Hvis den er våd og klistret, tilsæt evt. mere mel og ælt videre i 1-2 minutter. Hvis den virker fast og blank – så er den klar. Lad dejen hæve fremme i ca 45 minutter-1 time. Efterfølgende hæves den videre i 45-1 time på køl. Tildækket selvfølgelig. Når dejen er kold, er den langt nemmere at arbejde med, når du skal rulle den ud.
Lav remoncen imens. Bland alle ingredienser sammen med fingrene eller et el-piskeris, bare til det er blandet sammen. Stil til side.
Rul dejen tyndt ud (ca 1 cm tykkelse) i en aflang rektangel som er ca. 15-18 cm i dybden og så lang som muligt. (ca 50-60 cm lang). Skær den i trekanter, læg en spiseske remonce i den brede ende evt. også en teske marmelade ovenpå, og rul den forsigtigt som en croissant. Forsøg at holde fyldet inde i midten af kagen, og efter du har rullet den, kan du folde siderne ind i sig selv, så du “lukker” siden på hornet og fyldet ikke løber for meget ud. Stil dem på en bageplade m. bagepapir og efterhæv i 45 minutter tildækket.
Sæt ovnen på 180 grader varmluft, pensl dem med sammenpisket æg og bag i ovnen i ca. 12-13 minutter, eller til de begynder at se lysebrune og bagte ud. Afkøl på en rist.
Top med glasur og evt friskhakkede nødder.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.