Safransuppe m. linser, safrans-aioli, brødcroutoner og dild

1 time og 30 minutter
4 personer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

3 fed hvidløg

2 hele løg

2 store røde peberfrugter

1 lille fenikkel

2 små gulerødder

1 dåse tomat

2-3 spsk tomatpuré

3 dl hvidvin

2 dl fløde

0,5g safran

lidt chili (frisk el. tørret)

1 grøntsagsbouillonterning

Skal og saft fra 1 hel øko citron

ca 0,5-0,1 liter vand

200g  røde linser (ukogt)

Safrans-aioli

2,5 dl mayonnaise

1-2 fed hvidløg

0,5g safran

en smule salt

Brødcroutoner

Daggammelt brød skåret i grove tern

Topping

Safrans-aioli

Croutoner

Olivenolie

Frisk dild

Fun facts

Den her suppe, får dig virkelig til at kunne elske suppe! Den er cremet og lækker, fyldt med smag og grøntsager. Og den er ikke bare smuk at kigge på – men den gule safrans-aioli med brødcroutoner og den friske dild? It’s like heaven! Så super lækkert! Og bedste af alt: Den er super nem at lave – og du kan sagtens lave den færdig på en times tid!

Du får masser af smag og mæthed fra suppen, og særligt pga. linserne som gør suppen ekstra cremet og mere mættende.

Safran er et super fedt krydderi, som både kan bruges i det søde og det salte køkken. Det er jeg ret vild med! Smagen af suppen, og særligt smagen af safran minder mig også enormt meget om en fiskesuppe-ret min far ofte har lavet!

Sådan gør du

Start med at hakke løg og hvidløg fint, og svits det i en varm gryde i 1-2 minutter. Klargør resten af grøntsagerne imens, skær dem i grove tern og steg dem i gryden sammen med løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege af i bunden af gryden i 5-6 minutter v. høj varme, så det begynder at karamellisere og dufte lidt brunt. Dette kommer til at gøre en stor forskel for smagen i suppen!

Tilsæt hvidvin, safran, dåsetomat, chili, citronskal- og saft, vand (start med 0,5 liter og gem resten til at justere konsistens med senere), bouillon-terning og fløde til gryden, og skru’ ned på middelvarme. Lad suppen stå og simre i 30 minutter.

Kog linserne som anvist på pakken (husk at skyl dem grundigt under en kold vandhane inden) – og når linserne er kogt møre, kan de tilsættes til suppen. Blend nu hele suppen med en stavblender, direkte ned i gryden og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. også mere fløde/citron hvis du synes. Du kan justere konsistensen med mere eller mindre vand, afhængig af hvor cremet du godt kan lide din suppe.

Lav dine brødcroutoner imens. Sæt en stegepande på høj varme med en smule olie og smør i, og steg dine brød-croutoner heri, til de bliver sprøde og får lidt farve. Drys med salt. Smørret giver smag og skorpe, og olien sørger for smørret ikke brænder på, fordi olie kan klare højere temperaturer. Derfor halv smør, halv olie.

Lav din safrans-aioli ved at blande mayonnaise med fintrevet hvidløg, safran og salt og rør godt rundt. Du kan sagtens lave din egen mayonnaise, eller bruge en der er færdiglavet.

Anret din suppe med brødcroutoner, små klatter af din safrans-aioli, drys med lidt olie og pluk en masse frisk dild der skal ovenpå! Bon appetit 🙂

2 kommentarer til “Safransuppe m. linser, safrans-aioli, brødcroutoner og dild”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.