Minitærte m. blåbær
Sværhedsgrad
Fun facts
Du skal bruge
- 150g flormelis
- 45g mandelmel
- 1 lille tsk salt
- 145g smør
- 80g hele æg (ca. 1,5 æg)
- 275g hvedemel
- 70g kartoffelmel
- 30g æggeblomme (til pensling)
- 7g fløde (til pensling)
- 200g frosne blåbær
- 80g sukker
- saften fra 1 hel citron
- 1 stor vaniljestang
- 60g sukker
- 25g maizena
- 250 ml sødmælk
- 250 ml fløde
- 3 stk æggeblommer
- 75g hvid chokolade
- Friske blåbær til pynt
Sådan gør du
Bland smør, flormelis, mandelmel og salt sammen i en skål. Du kan enten smuldre det med fingrene, eller køre det i en foodprocesser, til det ligner smuldret sand. Tilsæt og æg bland. Tilsæt til sidst mel og kartoffelstivelse og bland. Rør godt rundt til dejen samler sig. Læg dejen på køl i ca. en time. Rul dejen tyndt ud og udstik passende former til din tærteform. Tryk dejen forsigtigt ned i formen, og sørg for den sidder godt rundt i hele kanten. Læg de ubagte minitærter på frys i ca. 20 minutter før de skal bages
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Placer dem på en smurt perforeret bageplade af metal, som giver det bedste resultat. Ellers kan en bageplade beklædt med bagepapir også benyttes, men så skal du huske at prikke hul med en gaffel i tærtebunden!
Bag tærtebundene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til dejen ser dejligt lysebrun og karamelliseret ud. Ta tærterne ud af lad dem stå i 5 minutter og afkøle lidt. Fjern dem fra formene, og pensl tærterne både udenpå og indeni med med ægggeblomme/fløde blandingen, og bag tærterne igen i 5-7 minutter og lad den afkøle helt.
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Kog sødmælk og 150 ml fløde (gem de resterende 100 ml til senere) op m. vaniljekorn og vaniljestang. Samtidigt piskes æggeblommer, maizena og sukker sammen i en skål i 2 minutter, til en luftig æggesnaps. Tilsæt den næsten-kogende mælk til æggeblandingen i en tynd stråle, mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden, og lad det koge i nogle minutter mens du pisker i gryden. Tilsæt den hvide chokolade, så den smelter og blandes i cremen. Hæld cremen i en skål og dæk overfladen med husholdningsfilm. Afkøl helt. Når cremen er afkølet helt, vendes den med 1 dl letpisket flødeskum.
Kog blåbærrene op med sukker og citronsaft, og lad det småsimre i 10 minutter til det bliver en tyk marmelade. Afkøl helt.
Fyld 1/3 af tærtebunden op med blåbærsylten, dernæst de resterende 2/3 med vanilje/chokolade cremen. Pynt slutteligt med friske blåbær. Tærterne holder sig på køl i 3-4 dage.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.