Pandekage-kage med hjemmelavet marmelade

2 timer
10-14 personer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Pandekager m. kardemome

600 ml sødmælk
125g smeltet smør
4 hele æg
4 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme
1 tsk salt
320g hvedemel

Hindbær/blåbær marmelade

400g frosne hindbær
400g frosne blåbær
800g Dansukker syltesukker
Saften af 2 hele citroner
1 vaniljestang

Fun facts

Annonce // Opskriften er udviklet i samarbejde med Dansukker

At lave sin helt egen marmelade er virkelig nemt, og er simpelthen noget af det lækreste til
alverdens retter og desserter. Du tager bare alle dine yndlingsfrugter eller bær, fyrer en
smagsgiver i, f.eks. citron og vanilje, og tilsætter Dansukker syltesukker Lad det koge op et par
minutter, og vupti. Så har du bare en nem, lækker og langtidsholdbar marmelade, som du kan få
glæde af gennem hele sommeren. Men noget af det bedste er, at du kan bruge marmeladen til så
mange ting. En pavlova, en trifli, til lagkager eller… til at lave din helt egen PANDEKAGEKAGE!

Det har jeg lavet en opskrift på, og den får du her:

Sådan gør du

Hæld sødmælk, smeltet smør, æg, sukker, vaniljesukker, kardemomme og salt op i en skål og pisk
det grundigt sammen. Tilsæt melet langsomt, mens du pisker med en stavblender eller et piskeris.
Sørg for at piske godt igennem, så du rører alle klumperne ud. Stil dejen på køl i 30 minutter, og så
kan du begynde at stege dine pandekager.

 

Marmelade

Bland det hele op i en gryde, og lad det koge i 5-10 minutter. Afkøl det helt, og opbevar i lufttæt
beholder på køl.
Til at samle kagen skal du blot piske 1 liter fløde til letpisket flødeskum. Læg en afkølet
pandekage nederst, fordel et tyndt lag flødeskum ovenpå, og til sidst læg nogle gode klatter
marmelade hist og her. Fortsæt således, og byg kagen så højt som du har lyst til. Pynt slutteligt
med friskse bær, og servér straks!

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.