Lækker slowjuice og friskbagte boller med pulp
Sværhedsgrad
Fun facts
Annonce // Opskriften er udviklet i samarbejde med Kenwood
Med den fede slowjuicer-tilbehørs del, kan du nemt lave de lækreste juicer i dit eget køkken! Jeg har valgt at lave en udgave med rødbede, gulerød, pære, æble, citron og ingefær. Den smager sindssygt frisk, lækker og er selvfølgelig også sundt!
Fordelen ved at bruge en slowjuicer, er fordi den langsomt presser og moser grøntsager og frugt. Dvs at der aldrig opstår friktion og varme inde i maskinen. Varme får nemlig grøntsagerne til at oxidere, og ved at undgå det, bevares der mange flere næringsstoffer og vitaminer i juicen. Det øger dermed også holdbarheden, så du kan saftens presse en masse juice og holde den på køl i mange mange dage! Det er jo genialt!
Derudover er slowjuiceren rigtig god, fordi den adskiller saft og pulp. Så al den overskydende og fiberrige pulp, kan du bruge til at lave frikadeller, fars og bage de lækreste grøntsagsboller! Opskriften på både juice og boller finder du herunder! Både juice og boller passer LIGE til at tage med i madpakken. Det er for lækkert 🙂
Du skal bruge
Juice
1 kg gulerødder
1 kg rødbeder
3 store æbler
3 pærer
2 øko citroner
Lidt ingefær
Grøntsagsboller
25g gær
7dl lunken vand
2 tsk honning
2 tsk salt
500g hvedemel
200g ølandshvede eller anden grov mel
100g havregryn
250g grøntsagspulp (fra slowjuiceren)
Sådan gør du
Juice
Skyl, skræl og vask alle grøntsager og frugter grundigt. Skær dem ud i passende størrelser, så de passer til slowjuiceren.
Start med at presse saft af gulerod og rødbede og sortér pulpen fra til bollerne. Så undgår du at blande det med frugtpulpen og ingefær etc. Når saften er presset, kan du smage til og juster med evt mere sødme fra æblerne, eller mere citron eller ingefær.
Juicen kan du opbevare på køl i 4-5 dage, og evt. hælde på små mini-flasker så de kan pakkes og tages med i madpakken! Lækkert 🙂
Boller
Start med at opløse gæren i det lunke vand. Tilsæt alle de resterende ingredienser, og ælt dejen på din Kenwood maskine i ca 10 minutter ved mellem-høj hastighed. Når dejen er æltet færdig, sættes den på køl tildækket natten over. Den kan sagtens holde sig på køl i 8-16 timer får de bages.
Om morgenen tændes ovnen på 250 grader varmluft. Brug evt. 2 skeer til at forme bollerne, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Du får til ca. 14-16 boller. Pensl lidt vand på overfladen af bollerne, og drys evt. med sesamfrø. Det giver en god smag og lidt ekstra sprødhed!
Bag dem i ovnen i ca. 15-16 minutter, til de ser lysebrune og bagte ud. Lad dem afkøle helt. Kan opbevares i fryseren og tages direkte med i madpakken!
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.