Svenske chokoladesnitter

2 timer
20-25 stk

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Opskriften giver ca. 20-25 små småkage-snitter.
Opbevares i en lufttæt beholder.
OBS: Du kan sagtens lave dejen og sætte den på køl til dagen efter (eller dagen efter det!) Det bliver småkagerne kun bedre af 🙂

Du skal bruge

150g mel
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
120g sukker
1 tsk vaniljesukker
5 spsk kakaopulver
100g kold smør
1 lille æg + 1 æggeblomme
Topping:
Perlesukker eller 1 lille håndfuld finthakkede mandler

Sådan gør du

Bland mel, bagepulver, sukker, salt, vaniljesukker og kakaopulver sammen i en skål. Skær det kolde smør i små tern, og vend det op i skålen med de tørre ingredienser. Bland ingredienser med fingerspidserne og smuldr det godt og grundigt sammen, til det føles lidt som sand. Tilsæt æg + æggeblomme og vend dejen sammen med en ske/dejskraber. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg på køl i 20 min Rul dejen ud i 2 stænger på ca. 30 cm i længden. Tryk stængerne jævnt flade med hænderne, så de er ca. 1 cm i høje og bliver ca. 8-10 cm brede. Smut mandlerne, ved at hælde kogende vand henover dem. Lad dem stå i 4-5 minutter. Derefter smuttes de med fingrene, og skallen smides ud. Hak mandlerne fint, og drys dem i midten, henover kagerne. Obs: Du kan også bare toppe dem med perlesukker hvis du har det. Bages i ovnen v. 175 grader i ca. 14-15 minutter. Snitterne skæres ud i en skrå vinkel (ligesom biscotti kiks), lige efter de kommer ud af ovnen og køles på en rist. Lad dem stå i 10 minutter og køle af. Hvis du synes de stadig virker meget bløde i midten, så må du gerne bage dem i 5-6 minutter mere. De må gerne blive lidt chewy, men samtidigt sprøde udenpå. 
Du kan også lægge dem enkeltvis på en plade og give dem 10-12 minutter mere v. 125 grader. Så kan du tørre dem, ligesom “biscotti” kiks. Så bliver de dejligt sprøde, hvis du er mere til det! 

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit