Svenske chokoladesnitter

2 timer
20-25 stk

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

150g mel
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
120g sukker
1 tsk vaniljesukker
5 spsk kakaopulver
100g kold smør
1 lille æg + 1 æggeblomme
Topping:
Perlesukker eller 1 lille håndfuld finthakkede mandler

Fun facts

Opskriften giver ca. 20-25 små småkage-snitter.
Opbevares i en lufttæt beholder.
OBS: Du kan sagtens lave dejen og sætte den på køl til dagen efter (eller dagen efter det!) Det bliver småkagerne kun bedre af 🙂

Sådan gør du

Bland mel, bagepulver, sukker, salt, vaniljesukker og kakaopulver sammen i en skål. Skær det kolde smør i små tern, og vend det op i skålen med de tørre ingredienser. Bland ingredienser med fingerspidserne og smuldr det godt og grundigt sammen, til det føles lidt som sand. Tilsæt æg + æggeblomme og vend dejen sammen med en ske/dejskraber. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg på køl i 20 min Rul dejen ud i 2 stænger på ca. 30 cm i længden. Tryk stængerne jævnt flade med hænderne, så de er ca. 1 cm i høje og bliver ca. 8-10 cm brede. Smut mandlerne, ved at hælde kogende vand henover dem. Lad dem stå i 4-5 minutter. Derefter smuttes de med fingrene, og skallen smides ud. Hak mandlerne fint, og drys dem i midten, henover kagerne. Obs: Du kan også bare toppe dem med perlesukker hvis du har det. Bages i ovnen v. 175 grader i ca. 14-15 minutter. Snitterne skæres ud i en skrå vinkel (ligesom biscotti kiks), lige efter de kommer ud af ovnen og køles på en rist. Lad dem stå i 10 minutter og køle af. Hvis du synes de stadig virker meget bløde i midten, så må du gerne bage dem i 5-6 minutter mere. De må gerne blive lidt chewy, men samtidigt sprøde udenpå. 
Du kan også lægge dem enkeltvis på en plade og give dem 10-12 minutter mere v. 125 grader. Så kan du tørre dem, ligesom “biscotti” kiks. Så bliver de dejligt sprøde, hvis du er mere til det! 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.