Tacos med kyllinge-carnitas, grillet grøntsags-salsa, syltede rødløg og koriander

4 timer
4-6 personer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Kylling-carnitas

600-800 gram kylling (brystfilet)

en god sjat olivenolie

2 hele løg

1 helt hvidløg (ikke ét fed, men ét helt hvidløg)

5-6 spsk tomatpuré

1-2 stk frisk eller tørret chili (gerne tørret chipotle)

2 tsk oregano

4 tsk spidskommen

4-5 laurbærblade

2 stjerneanis

2 dl limesaft

1,25 liter hønsebouillon

2-3 tsk salt

Grillet grøntsagssalsa

2 hele grønne peberfrugter

1 stort løg

1 helt hvidløg (ikke ét fed, men et helt hvidløg)

2-3 hele limefrugter

1 stor avocado

en stor håndfuld frisk koriander

1 tsk spidskommen

En smule olivenolie

Salt og peber

Evt. en håndfuld isterninger

Lyn-syltede rødløg

1-2 store rødløg

3 dl lagereddike

1,5 dl vand

1 dl sukker

Taco brød

400g masa harina

475g vand

Et lille nip salt

Topping: 

Fintsnittet spidskål blandet med lidt revet æble, vendt med en smule olie, eddike og salt

Syltet rødløg

Grillet grøntsagssalsa

Frisk koriander

Frisk avocado

Lidt creme fraiche

evt. frisk chili

Fun facts

Homemade tacos <3

Jeg vil anbefale at du laver dine tacos brød selv. Du kan sagtens bage nogle små brød af enhver slags dej, rulle dem tyndt ud og stege eller grille dem.  Hvis du vil gøre det helt ægte, så skal du lave egne majstortillas. Det er ikke altid jeg har det rigtige majsmel liggende, så nogle gange bikser jeg en hurtig dej sammen med mel, vand, olivenolie, salt og gær. Det fungerer fint. Men for at lave ægte, hjemmelavede tacos skal du bruge “MASA HARINA” som er en autentisk majsmel, som bruges til at lave dine egne tacos. Det er IKKE muligt at lave tacos med majsmel fra supermarkedet. Det vil ikke hænge sammen – simpelthen fordi det ikke er “nixtaminaliseret”. Har jeg læst mig frem til…

Derudover skal du bruge et taco-jern til at trykke dine tacos flade – du kan alternativt også bare bruge en kagerulle. Men det er ikke ligeså nemt.

Du kan selvfølgelig også købe brød færdige. Men det er lidt federe at lave dem selv 😉

Sådan gør du

Hak løget groft og svits det i en varm gryde med olivenolie. Skær hvidløg over på midten og tilsæt det til gryden sammen med tomatpuré. Lad det stå og svitse i 7-8 minutter. Tomatpuréen skal karamellisere og må gerne dufte en smule brændt. Skær kyllingbrysterne ud i nogle store grove tern, tilsæt det til gryden og lad det svitse med et par minutter. Tilsæt alle krydderierne og lad det stege med i nogle minutter så det bliver ristet en smule. Tilsæt nu limesaft, bouillon og salt og rør det hele godt sammen. Lad gryderetten stå og simre i 2-4 timer, indtil kødet er helt mørt og kan trækkes fra hinanden med en tang. Smag til med salt.

Mens gryderetten simrer, kan du forberede resten; nemlig lave hjemmelavede taco-brød, sylte rødløg og lave din grillet-grøntsagsdressing.

Grillet grøntsagssalsa

Skær peberfrugterne over i to og fjern kernehuset. Skær også løg og hvidløg midt over og læg det det hele i en skål. Hæld en smule salt og olivenolie henover og gnid det grundigt ind i grøntsagerne. Grill dem ved høj varme på en varm grill, eller rist dem i ovnen i 15-20 minutter v. 250 grader til de får lidt sort skorpe og bliver møre og tilberedte. Du kan eventuelt også grille lime-frugterne ved at skære dem over på midten, og grille dem med saft-siden nedad.

Fjern det yderste af det hele hvidløg, og læg både de grillede peberfrugter, løg og hele hvidløg i en blender, tilsæt avocado, frisk koriander, spidskommen, salt, en sjat olivenolie og limesaft fra de grillede lime samt en håndfuld isterninger. Blend til en cremet grøn salsa. Smag evt til med mere limesaft og salt.

Syltede rødløg

Hæld eddike, vand og sukker i en gryde og sæt det til at koge. Skær rødløg ud i grove strimler og læg i en skål. Hæld lagen henover løgene, sæt låg på, og lad dem stå og trække i 30 minutter. Opbevares på køl.

Taco brød

Bland majsmel med vand og salt, og ælt det grundigt sammen til du har en ensartet konsistens. Pak dejen ind, eller dæk den til og sæt den på køl i 30 minutter. Rul nu små kugler af dejen, som er ca. størrelse med en bordtennis bold (15-25g afhængig af hvor store du vil lave dine tacos). Pres dem flade i en tortillapresser, og læg en plasticpose imellem på begge side, så dejen ikke klistrer fast i jernet. Steg pandekagen på en tør, varm pande til de begynder at få lidt farve på begge sider. Læg dem i en kurv og pak dem ind i et viskestykke, så de holder sig lune. De kan også varmes kort i ovnen lige inden servering.

Anret dine tacos med spidskål, kyllinge-carnitas, grillet grøntsagssalsa, syltet rødløg, avocado, creme fraiche og koriander.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.