Vaffel m. Crispy chicken & sticky glaze
Sværhedsgrad
Fun facts
Annonce // opskrift udviklet i samarbejde med Wilfa Danmark
Crispy chicken m. en sticky glaze er en vildt lækker ret, som jeg har fået i USA et par gange. Den er en top frådern “brunch ret” med en spicy og crispy chicken, ovenpå en blød vaffel, overhældt med en sød og sticky ahornsirup glaze. Hvis du så lige topper den med lidt ekstra chilisauce, så lover jeg dig for at din mund kommer til at løbe i vand!
Kyllingen er tilberedt på Airfryer Crispier fra Wilfa. Det er en helt vildt nem og effektiv måde at tilberede kylling på, hvor du sagtens kan få et lækkert og sprødt resultat, uden at fritere kyllingen i olie. Derudover går det superstærkt at tilberede maden, og det er endda mere energivenligt at bruge en airfryer fremfor en konventionel ovn eller frituregryde. Prøv det! Opskriften finder du herunder.
Du skal bruge
250-300 g kylling (kyllingelår, kyllingebryst eller filet)
ca. 3 dl kærnemælk (alm. mælk kan også bruges)
4-5 store spsk. hvedemel
2 spsk. maizena (majsstivelse)
1 spsk. bagepulver
2 tsk. salt
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. oregano
1 tsk. paprika
1 tsk. cayenne peber
100 g ahornsirup (honning el. alm sirup kan også bruges)
50 g smør
1 lille tsk. salt
1 tsk tørret chili (valgfrit)
Serveret ovenpå en vaffel (tryk her for opskrift på en hjemmelavet vaffel: https://jonsmadklub.dk/belgisk-vaffel/)
Sådan gør du
Start med at blande salt og alle krydderierne op i en skål. Hæld halvdelen op i en skål sammen med mælken og bland det godt rundt. Den anden krydderi-halvdel hældes op i en ny skål sammen med hvedemel, maizena og bagepulver og blandes godt sammen.
Læg al kyllingen op i skålen med mælk og krydderier, dæk den til og sæt på køl natten over eller minimum 2 timer.
Når kyllingen har stået og marineret, dryppes den godt af og vendes i melblandingen. Vend den gerne tilbage i mælken, og tilbage i melet 2 gange i alt for en tykkere panering. Det er nice!
Tænd for airfryeren på “chicken wing” programmet, og når den er klar, lægges kyllingen op i bakken og tilberedes. Det tager 15 minutter.
Lav din sticky glaze imens.
Hæld ahornsirup, smør, salt og chili op i en gryde og lad det koge op. Så snart det koger, slukkes for varmen og saucen afkøles. Jo koldere den bliver, jo mere “sticky” og tyk bliver den. Så lad den blive godt afkølet.
Servér din crispy chicken ovenpå en friskbagt vaffel, og overhæld den med din sticky glaze. Servér evt. med lidt hot sauce ovenpå! Mums!
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.