Chokoladeis
Sværhedsgrad
Fun facts
Annonce // Opskrift udviklet i samarbejde med Anthon Berg
Jeg elsker is. Især den hjemmelavede slags. For det er faktisk supernemt at lave selv og man bestemmer helt selv hvor intens smagen skal være. Den her chokoladeis er både fyldig, cremet og har den helt rigtige chokoladesmag! Du kan spise den lige som den er, men du kan også bruge den til flere forskellige dessertkombinationer. Den laves selvfølgelig bedst på en ismaskine, men du kan også lave den uden! Jeg har valgt både at bruge den mørke (77% Ekstra Mørk) og den lyse (44% Mælk) chokoladeplade fra Anthon Berg til at lave min chokoladeis, fordi man både får lidt bitre noter fra den mørke chokolade samt en mild og sød smag fra mælkechokoladen. Det er den perfekte kombination! Så uanset om du er mest til lys eller mørk chokolade, så er jeg ret sikker på, du vil elske den her is. Når den er færdig, kan du toppe den med lige den type chokolade, du har mest lyst til. Den meget mørke, den mørke eller den helt lyse. Voila!
Opskriften får du herunder!
Du skal bruge
4 dl sødmælk
2,5 dl fløde
100 g sukker
5 hele æggeblommer
160 g Anthon Berg chokolade (80g Anthon Berg 77% Ekstra Mørk og 80g Anthon Berg 44% Mælk)
Topping:
Lidt hakket chokolade (Anthon Berg 77% Ekstra Mørk, 66% Mørk eller 44% Mælk)
Valgfrit:
1 tsk. stødt kanel
1 tsk havsalt
Sådan gør du
Hæld sødmælk, fløde, sukker og æggeblommer op i en gryde og varm det op. Hak chokoladen fint og tilsæt til gryden. Brug en dejskraber eller piskeris til at røre i gryden i ny og næ, mens det varmer op. Når det rammer ca. 85 grader og er tyknet en smule, er det færdigt – så brug et termometer! Hæld det op i en skål eller bøtte med tætsluttende låg, og sæt på køl i min. 5-6 timer, gerne natten over.
Herefter hældes ismassen op i din ismaskine og køres til en glat og lækker is. Du kan evt. tilsætte en lille smule stødt kanel og/eller havsalt for at fremme chokoladesmagen. Hvis ikke du har en ismaskine, hælder du din ismasse op i en fryseegnet skål og rører grundigt rundt ca. 2-3 gange i timen, indtil ismassen har samlet sig og er blevet helt kold. Top med lidt friskhakket chokolade, fx den mørke (77% Ekstra Mørk) eller den lyse (44% Mælk) chokolade og servér!
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.