Bagels
Sværhedsgrad
Fun facts
Annonce // opskrift udviklet i samarbejde med Philadelphia Danmark
Du skal bruge
300 ml kold vand
20 g gær eller 2 tsk. tørgær
2 tsk sukker
75 g Plant based Philadelphia
2 spsk. olie (alle slags kan bruges)
Ca. 500-525 g hvedemel
1 tsk. salt
Sådan gør du
Start med at hælde vand, gær, sukker, olie, Philadelphia og hvedemel op i din røremaskine. Ælt på lav-mellem hastighed i ca. 5 minutter til dejen har samlet sig. Tilsæt salt og rør videre i 8-10 minutter til du har en glat, sej og elastisk dej. Den må godt klistre en anelse.
Fold dejen ud på dit bord og stram den op til en kugle. Lad den hæve tildækket med et fugtigt viskestykke i 60-90 minutter. Når dejen har hævet, deles den i kugler a ca. 110-120 g (men du kan selvfølgelig godt lave dem større) og trilles til runde boller. Lad dem stå og hæve tildækket endnu en gang i ca. 30 minutter. Nu skal du prikke dejen ud i midten med din finger og udvide dem, så du får en bagelformet bolle med et stort hul i midten. Du kan evt. ”spinne” den som en hulahopring på din finger i 2 sekunder. Det er effektivt!
Kom dine bagels i en gryde med kogende vand i ca. 1 minut på hver side og bag dem på en bageplade m. bagepapir. Du kan evt.drysse dem med nogle kerner, frø eller krydderier efter smag. Bag dem efterfølgende i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter til de har fået en flot gylden farve. Afkøles på en rist og fyldes med al din yndlingsfyld.
Jeg har smurt mine bagels med Plant Based Philadelphia, frisk salat, soltørrede tomater, lidt avocado, syltede peberfrugter, syltet agurk og en masse frisk basilikum. Men det er kun fantasien der sætter grænser!
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.
2 comments
Man kan vel også bruge alm. Philadelphia
Sagtens 🙂