Bagels

2,5-3 timer
8-10 stk

Sværhedsgrad

Let

Fun facts

Annonce // opskrift udviklet i samarbejde med Philadelphia Danmark

Bagels

Du skal bruge

300 ml kold vand

20 g gær eller 2 tsk. tørgær

2 tsk sukker

75 g Plant based Philadelphia

2 spsk. olie (alle slags kan bruges)

Ca. 500-525 g hvedemel

1 tsk. salt

Sådan gør du

Start med at hælde vand, gær, sukker, olie, Philadelphia og hvedemel op i din røremaskine. Ælt på lav-mellem hastighed i ca. 5 minutter til dejen har samlet sig. Tilsæt salt og rør videre i 8-10 minutter til du har en glat, sej og elastisk dej. Den må godt klistre en anelse.

Fold dejen ud på dit bord og stram den op til en kugle. Lad den hæve tildækket med et fugtigt viskestykke i 60-90 minutter. Når dejen har hævet, deles den i kugler a ca. 110-120 g (men du kan selvfølgelig godt lave dem større) og trilles til runde boller. Lad dem stå og hæve tildækket endnu en gang i ca. 30 minutter. Nu skal du prikke dejen ud i midten med din finger og udvide dem, så du får en bagelformet bolle med et stort hul i midten. Du kan evt. ”spinne” den som en hulahopring på din finger i 2 sekunder. Det er effektivt!

Kom dine bagels i en gryde med kogende vand i ca. 1 minut på hver side og bag dem på en bageplade m. bagepapir. Du kan evt.drysse dem med nogle kerner, frø eller krydderier efter smag. Bag dem efterfølgende i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter til de har fået en flot gylden farve.  Afkøles på en rist og fyldes med al din yndlingsfyld.

Jeg har smurt mine bagels med Plant Based Philadelphia, frisk salat, soltørrede tomater, lidt avocado, syltede peberfrugter, syltet agurk og en masse frisk basilikum. Men det er kun fantasien der sætter grænser!

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

2 comments

  1. Frank Fuglsang

    Man kan vel også bruge alm. Philadelphia

    1. Sagtens 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit