Biscotti m. mandel, citron og vanilje
Sværhedsgrad
Fun facts
Italienske biscotti småkager. Super enkle og lækre kager. De er sprøde og tørre med hele stykker af mandel – smager sindssygt godt. Især hvis du dypper dem i kaffen eller theen! 😉 De er super enkle at lave, og kan holde sig super lang tid i en lufttæt beholder. Prøv dem! <3
Du skal bruge
250g hvedemel
175g sukker
2 hele æg (ca. 100-110g i alt)
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
Lidt revet citronskal fra 0,5 øko citron
125g mandler (eller pistacienødder)
Til pensling:
1 æggeblomme blandet med 1 spsk fløde
Sådan gør du
Hæld mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, bagepulver og salt op i en skål. Tilsæt æg og citronskal og bland massen godt sammen med fingrene til du har en fast dej. Dejen må gerne virke lidt fugtig, ligesom en mørdej. Tilsæt evt. en teske vand eller to, hvis den virker meget tør. Hak mandlerne groft og bland dem i dejen. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft
Lav nu 2 store pølser af dejen som er ca. 20-25 cm lange og placer dem på en bageplade med et stykke bagepapir under. Brug dine fingre og dine håndled, til at trykke pølserne lidt flade, så dine biscotti får sin rigtige form. Brug evt. lidt vand på fingrene, så dejen ikke klistrer. Vi snakker ca. 8-10 cm i bredden. Den må gerne være tykkere på midten, end ude i siden. Se evt. hvordan på min instagram profil (@jondanieledlund) under højdepunkter 🙂 Pensl begge kager med æggeblomme/fløde blandingen.
Bag de to aflange stykker kage i ovnen i ca. 20-22 minutter, til de får en flot gyldenbrun farve på toppen. Ta’ kagerne ud og afkøl dem i 5-8 minutter på en rist. De skal gerne virke ret bløde, og nemme at skære i. Når de er afkølet en smule er de nemlig nemmere at skære ud i små aflange stykker. Skær evt lidt på skrå, så du får den autentiske “cantuccini” form. Du skulle gerne få en 20-25 stykker i alt, ud af begge pølser. Skru ovnen ned på 130 grader varmluft, og læg de udskårne kager på din bageplade igen, med lidt afstand imellem. Bag dem igen i ovnen i yderligere 12-15 minutter, så de får lov til at tørre og blive sprøde. Hvis de er meget tykke, skal de måske have lidt længere. Ta’ dem ud af ovnen hvis de begynder at få farve. Afkøl på en rist og opbevar i en lufttæt beholder. De bliver sprøde når de afkøles! Bon appetit 🙂
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.