Biscotti m. mandel, citron og vanilje

1 time og 30 minutter
20-25 stk

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

250g hvedemel

175g sukker

2 hele æg (ca. 100-110g i alt)

2 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

0,5 tsk salt

Lidt revet citronskal fra 0,5 øko citron

125g mandler (eller pistacienødder)

Til pensling:

1 æggeblomme blandet med 1 spsk fløde

 

 

 

 

Fun facts

Italienske biscotti småkager. Super enkle og lækre kager. De er sprøde og tørre med hele stykker af mandel – smager sindssygt godt. Især hvis du dypper dem i kaffen eller theen! 😉 De er super enkle at lave, og kan holde sig super lang tid i en lufttæt beholder. Prøv dem! <3

Sådan gør du

Hæld mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver, bagepulver og salt op i en skål. Tilsæt æg og citronskal og bland massen godt sammen med fingrene til du har en fast dej. Dejen må gerne virke lidt fugtig, ligesom en mørdej. Tilsæt evt. en teske vand eller to, hvis den virker meget tør. Hak mandlerne groft og bland dem i dejen. Opvarm ovnen til 180 grader varmluft

Lav nu 2 store pølser af dejen som er ca. 20-25 cm lange og placer dem på en bageplade med et stykke bagepapir under. Brug dine fingre og dine håndled, til at trykke pølserne lidt flade, så dine biscotti får sin rigtige form. Brug evt. lidt vand på fingrene, så dejen ikke klistrer. Vi snakker ca. 8-10 cm i bredden. Den må gerne være tykkere på midten, end ude i siden. Se evt. hvordan på min instagram profil (@jondanieledlund) under højdepunkter 🙂 Pensl begge kager med æggeblomme/fløde blandingen.

Bag de to aflange stykker kage i ovnen i ca. 20-22 minutter, til de får en flot gyldenbrun farve på toppen. Ta’ kagerne ud og afkøl dem i 5-8 minutter på en rist. De skal gerne virke ret bløde, og nemme at skære i. Når de er afkølet en smule er de nemlig nemmere at skære ud i små aflange stykker. Skær evt lidt på skrå, så du får den autentiske “cantuccini” form. Du skulle gerne få en 20-25 stykker i alt, ud af begge pølser. Skru ovnen ned på 130 grader varmluft, og læg de udskårne kager på din bageplade igen, med lidt afstand imellem. Bag dem igen i ovnen i yderligere 12-15 minutter, så de får lov til at tørre og blive sprøde. Hvis de er meget tykke, skal de måske have lidt længere. Ta’ dem ud af ovnen hvis de begynder at få farve. Afkøl på en rist og opbevar i en lufttæt beholder. De bliver sprøde når de afkøles! Bon appetit 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.