Cheesecake-brownie
Sværhedsgrad
Fun facts
Du skal bruge
250g mørk chokolade
125g smør
4 æg (stuetemperatur)
180g sukker
100 brun farin
50g mørk muscovado sukker (kan erstattes med brun farin)
65g mel
2 spsk kakao (med toppe)
1 tsk havssalt
evt. 100g hakket hvid, lys eller mørk chokolade
200g philadelphia
40g flormelis
35g æg (ca. et lille æg)
150g frosne blåbær (eller andre bær)
saften af 1 hel citron
50g sukker
10g maizena
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn
Smelt chokolade og smør i en skål over et vandbad.
Samtidigt piskes æg, sukker og brun farin sammen med en el-pisker i en stor skål, og pisk det til det bliver en let og luftig æggesnaps. Ca 2-3 minutter. Tilsæt smør/chokoladeblandingen til æggene, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Sigt de resterende tørre ingredienser op i dejen, og vend blandingen sammen med en dejskraber. Tilsættet hakket chokjolade, og hæld dejen op i en rektangel bageform ca. 20×30.
Kom de frosne blåbær og sukkeret op i en gryde og lad det småsimre i et par minutter. Samtidigt røres maizena med 1 spsk vand og citronsaften, og røres godt rundt til der ikke er flere klumper i blandingen. Hæld det op i gryden til blåbærrene, og kog videre i 2 minutter, til det begynder at tykne. Hæld det hele over i en skål, og lad det køle lidt ned.
Pisk flødeost, æg og flormelis sammen i en skål, til der ikke er nogen klumper, og æggene er inkorporeret i massen. Max 30 sekunder.
Brug en spiseske, til at fordele 6-8 store “klatter” cream-cheese masse ud ovenpå din brownie, og glat det jævnt ud så det dækker ca 80% af hele brownien. Men pas på du ikke kommer for langt ud til kanterene. Placer derefter 6-8 store “klatter” blåbærkompot ovenpå. Find et objekt som er jævnt rundt og aflangt, f.eks håndtaget på en almindelig spisekniv, og swirl forsigtigt nogle mønstre i overfladen af kagen. Forestil dig at du laver nogle store halvcirkler, og forsøg ikke at køre dem for meget ind over hinanden. Man får virkelig lyst til at swirle RIGTIG meget. Men kunsten er faktisk, at gøre det så lidt som muligt!
Bages kagen i ca. 25-30 minutter v. 170 grader alm ovn.
Lad kagen køle helt ned, gerne i køleskabet i minimum 3 timer, så bliver den helt konfektagtig og lækker!
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.