Detroit style pepperoni pizza (deep pan)
Sværhedsgrad
Fun facts
Opskriften på min Detroit Style Deep Pan Pizza er den selvsamme dej, som jeg bruger til min almindelige pizzadej. Det er blot mængden og fremgangsmåden på selve bage-dagen der er anderledes, da dejen ikke skal “bolles op” som v. en napolitansk pizza.
Før du bager din pizza, så vil jeg anbefale at du bager i en ordentligt metalbageform. Jeg vil jeg anbefale “Lloyd Pans” – som kan bestilles og købes flere forskellige steder på nettet. Du vil ikke få samme lækre bagte skorper og lækre resultater i “almindelige” bageforme. Trust me on this one 🙂
Jeg har bagt min Detroit style pizza i en Lloyd Pan på 25×35 cm.
Du skal bruge
500g ordentlig italiensk pizzamel (tipo 00)
340g vand
ca. 5g frisk gær – kan erstattes med 150g aktiv surdej eller 3/4 tsk tørgær
14g fint salt
lidt smør og olivenolie til at smøre panden
En god tomatsauce (se under mine opskrifter “tomatsauce 2 ways”)
ca. 600-700g ternet eller revet ost (En blanding af mozzarella og cheddar og/eller provolone vil jeg anbefale)
ca. 350g pepperoni
Tørret oregano
EVT: 150g ekstra pepperoni slices, som tilberedes i ovnen i en pande for sig, til de er sprøde og toppes ovenpå pizzaen efter den er bagt! MUMS!
Sådan gør du
Start med at opløse gæren i dit vand i en stor skål, eller i din røreskål. Du kan godt erstatte gæren med surdej, fremgangsmåden er helt den samme. Hæld melet op i skålen, og rør det grundigt sammen så al melet bliver fugtet. Ælt dejen på din røremaskine i 10-12 minutter, eller i hånden. Efter nogle minutter, tilsættes saltet. Når dejen er æltet færdig skal du folde dejen ud på køkkenbordet, og lade den hvile i ca. 20-30 minutter. Det er vigtigt dejen får lov til at ligge her og slappe af, efter en hård omgang æltning. Nu skal dejen spændes op til en fast rund kugle (se evt. video-guiden på min Instagram profil @jondanieledlund under mine højdepunkter “PIZZADEJ”). Læg dejen i en lufttæt beholder og læg den i køleskabet. Her skal den gerne ligge i minimum 48 timer (anbefalet, men mindre kan også gøre det). Og hvis du bruger den røde caputo mel (som er langtidsholdbar) holder den faktisk op til 5-6 dage på køl. Ca. 3-4 timer før du skal bage og spise pizzaen, tager du dejen ud af køleskabet. Der skulle gerne være ca. 800-850g dej. Smør din Lloyd pan med lidt smør og olie og læg dejen heri. Brug dine fingre til at trykke og strække dejen ud i formen, så meget som muligt.
Lad den hvile og hæve tildækket i ca. 30 minutter og tryk nu dejen ud endnu en gang. Gentag processen 2-3 gange i alt, til dejen er ca 1-1,5 cm tyk og er trykket helt ud til kanten af formen. Lad nu dejen hvile og hæve tildækket et lunt sted i ca. 1-1,5 time. Læg halvdelen af din ost ovenpå dejen, og tryk den let ned i dejen. Lad den nu hæve i yderligere 30 minutter. Nu skal den toppes med godt med tomatsauce, resten af osten og slutteligt al pepperoni pølsen. Det kan godt virke som om der er meget topping på. Men det er også meningen! You’re gonna love it 😉
Obs: Sørg for at placere GODT med ost rundt i kanterne langs hele formen. Den brænder fast og karamelliserer, hvilket er med til at karakterisere en ægte Detroit style pizza. Det skal nok slippe formen (hvis du bruger en Lloyd pan).
Bag pizzaen i en almindelige ovn v. 225-230 grader i ca. 20-25 minutter til den bagt og karamelliseret hele vejen rundt. i kanterne. Afkøl en smule og fjern den så fra formen. Top med tørret oregano, et voila!
Og tilberede evt noget mere pepperoni, og smæk ovenpå pizzaen efter den er færdigbagt. Og lidt friskrevet parmesan gør heller ikke noget ondt 😉
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.