Gulerodskagen
Sværhedsgrad
Fun facts
Du skal bruge
- 200g smør (stuetempereret)
- 125g brun farin
- 125g sukker
- 4 store æg
- 300g revet gulerod
- 200g hvedemel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk nellike eller allehånde
- 1 stor tsk havsalt
- 2 tsk bagepulver
- evt. en håndfuld rosiner og/eller nødder
Til fyldet:
- 150g smør
- 150g flormelis
- 300g flødeost
- Revet skal + saft af 1 øko citron
- evt. 1 tsk vaniljeessens
Sådan gør du
Pisk smør, sukker og brun farinsukker sammen i en skål et par minutter, til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt sammen, før du tilsætter det næste. Æggene skal kun lige blandes i.
Tilsæt de revne gulerødder, og vend det godt rundt. Dejen kan godt se skilt ud, men bare rolig, melet kommer og redder det.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og sigt det ned i massen. Vend det hele rundt, og tilsæt evt. rosiner og hakkede nødder forsigtigt i dejen.
Bag kagen i en springform på ca. 20-22 cm i diameter i ovnen på 175 grader varmluft i ca. 50 minutter. Tjek evt. kagen efter 40 minutter, og hvis en pind kommer ud af kagen uden dej på, er kagen færdig. Den skal gerne føles svampet og give efter for tryk, når du trykker den forsigtigt på overfladen. Lad kagen afkøle helt før du pynter med creamcheese fyldet.
Pisk smør og flormelis sammen et par minutter, til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt flødeost, citronsaft, citronskal og evt. vaniljeessens og pisk det hurtigt sammen. Sæt massen på køl, til den skal bruges.
Du kan sagtens vælge at dekorere kagen med en sprøjteteknik, men jeg synes kagen får et enormt flot og rustisk look, hvis man fordeler creamcheese fyldet med en flad spatel, lidt tilfældigt ovenpå kagen.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.
1 comments
Jeg står for, at skulle bage en Gulerodskage, og er faldet over den du lavede i Bagedysten. Jeg er lidt forvirret over det afsnit der handler om
Salt Karamel, det lyder virkeligt lækkert. Men men… du bruger fløde, mælk og smør det forstår jeg, men så er der 50 g glukosesirup – 50 g sukker og igen 175 g sukker og igen 220 g glukosesirup, men ingen forklaring i fremgangsmåde hvorfor de to er delt?
Håber du vil svarer mig hurtigt, da jeg vil glæde mig til, at serverer den for mine gæster den 21 nov.
med venlig hilsen
Birthe Grenaa Andersen