Jule-donuts m. hvid chokolade appelsin og kardemomme

3 timer
ca. 14-16 stk

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Donut-dejen

20g gær

150 ml let- eller sødmælk

80g sukker

1 tsk salt

625-650g hvedemel

4 hele æg

120g smør (stuetempereret)

Lidt revet appelsinskal

1 tsk stødt kardemomme

1 liter solsikke olie (til friturestegning)=

 

Flødeoste creme m. hvid chokolade og appelsin

300g Philadelphia (gerne stuetempereatur)

100g flormelis

100g hvid chokolade

0,75 dl fløde

Revet skal fra 1 øko appelsin

 

Kardemommesukker m. appelsinskal

2 dl sukker

1-2 tsk stødt kardemomme

Revet skal fra 1 øko appelsin

Fun facts

Annonce – Opskrift udviklet i samarbejde med Philadelphia

Cremefyldte donuts? Du ved det. Det er nemlig noget af det lækreste bagværk som findes – en sød, blød, og saftig dej som nærmest smelter i munden, og som er dyppet i sukker og fyldt med en creme. En rigtig ”comfort-cake”, som er super hyggelige at bage selv derhjemme. Især også når det er koldt udenfor, og julen trænger sig på! Derfor har jeg lavet den her opskrift på en super lækker donut med et snert af appelsin og kardemomme, og som er fyldt med en super dejlig creme lavet med Philadelphia flødeost. Den er totalt ligetil at lave, smager sindssygt godt og du slipper for at koge creme fra bunden osv.

Den udgave jeg har lavet, er en rund donut, som nogle måske kender som en ”berliner”. Det er simpelthen fordi, der er plads til SÅ meget mere creme i den – glæd dig til at smage den! Opskriften finder du herunder!

Sådan gør du

Start med at opløse gæren i og mælken og tilsæt kardemomme, sukker, salt, æg og revet appelsinskal. Rør dette sammen, og tilsæt al hvedemelet. Ælt dejen ved lav hastighed i 10-15 minutter. Når dejen ser glat og blank ud, tilsættes smørret i små tern, mens dejen ælter videre v. middel hastighed i 5-6 minutter yderligere. Dejen skal være en lille smule klistret, glat, blank og smidig. Hvis ikke den er det, tilsæt da en smule mere hvedemel og ælt lidt videre. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1,5-2 timer). Du kan med fordel også koldhæve dejen natten over.

Når dejen er færdig med at hæve, bankes den hurtigt sammen, så al luften ryger ud. Tril kugler af dejen a ca. 65-70g og placer dem på en bageplade, som er let drysset med mel, så dejen ikke klistrer fast. De skal nu efterhæve tildækket med husholdningsfilm til næsten dobbelt størrelse (ca. 2 timer).

Lav cremen imens.

Hak chokoladen fint, og hæld den op i en skål. Opvarm fløden til det lige begynder at koge, og hæld det over chokoladen. Rør rundt til al chokoladen er smeltet og du har en ensartet creme. Lad det stå og køle til stuetemperatur. I en ny skål piskes Philadelphia, flormelis og appelsinskal sammen og chokolade-cremen tilsættes, og piskes videre i 30 sekunder. Hæld cremen på en sprøjtepose, og læg den på køl til den skal bruges.

Når dine donut er færdige med at hæve, varmes olien op i en stor gryde. 1 liter olie burde være rigeligt. Olien skal varmes op til ca. 175 grader, før bollerne placeres forsigtigt ned i den varme olie. Tjek temperaturen ved at stikke en tandstik ned i, og hvis det begynder at syde og boble rundt omkring den, er olien klar. Men brug et termometer hvis du har. De skal tilberedes i 1-2 minutter på hver side, til de får en flot gyldenbrun farve. De skal kun vendes 1 gang. Lige efter de kommer op af frituren, skal de vendes direkte i skålen med dit kardemommesukker og afkøles efterfølgende.

Når dine donut er afkølede, skal du skære et lille hul i siden af dem, så du kan fylde dem med din creme. De må gerne fyldes godt op!

Spises og nydes helst samme dag, men kan også opbevares på køl !

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.