Pizzadej

24 timer
4 stk

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

600 g Tipo 00 hvedemel (Helst en italiensk Tipo 00 mel)

415 g vand

14 g salt

Frisk gær på størrelse med en ært (eller 1/3 tsk. tørgær)

Fun facts

Annonce // Opskrift udviklet i samarbejde med Wilfa

 

Som ambassadør for Wilfa, har jeg fået lov til at lege med den nye Probaker køkkenmaskine. Og for at teste den af på allerbedste vis, har jeg selvfølgelig lavet en opskrift på en fantastisk pizzadej, som du også kan lykkes med derhjemme. Normalt lader jeg altid min pizzadej hæve i 48 timer, minimum, men hvis du har lidt småtravlt og gerne vil lave en dej lidt hurtigere, uden at gå på kompromis med smagen, så læs opskriften herunder!

 

Noget af det fede ved den her maskine, er ikke bare at den er flot og elegant i sit design, men at både skålen og dejkrogen roterer samtidigt, som giver et dobbeltvirkende æltesystem, som er mere effektivt, særligt når man ælter en pizzadej. Skålen har en størrelse på 7L og med en dejkapacitet på 5kg. Så du kan bare gange opskriften op alt efter antallet af deje du vil lave

 

Opskriften herunder giver dig 4 pizzadeje á 250g.

Sådan gør du

Bland vand og gær op i din røreskål. Tilsæt al hvedemelet, og lad dejen ælte på medium hastighed i 5-6 minutter. Tilsæt salt, skru en anelse op for hastigheden og ælt videre i 5-6 minutter. Lad dejen hvile i røreskålen i 20-25 minutter. Fold dejen ud på dit bord, og spænd den op til en glat og rund kugle. Læg dejen i en lufttæt beholder og lad den stå fremme og hæve ved stuetemperatur i 5-6 timer. Læg nu dejen på køl natten over, stadig i den lufttætte beholder. Dagen efter tages dejen ud af køleren, 3-4 timer før du vil bage dine pizzaer. Del dejen i 4 lige store kugler, á ca. 250 g, og spænd den op til en glat og rund kugle, og lad dem hæve fremme v. stuetemperatur, i den lufttætte beholder i ca.  3-4 timer. Din pizzadej er nu klar til at blive bagt til en pizza!

 

Pizzadejen ”åbnes op” i godt med durummel og toppes med tomatsauce, ost og dine yndlingstoppings. Hvis ikke du har en pizzaovn, der kan blive 400 grader eller varmere, så er alternativet at du bager i en almindelig ovn sat på max varme. (250-300 grader). Hvis du har et bagestål eller en bagesten, sættes den ind i bunden af oven på en rist, og ovnen sættes på grillfunktion. Lad ovnen varme op i minimum 20-25 minutter, før du bager din pizza.

6 kommentarer til “Pizzadej”

  1. Altså man tager dem ud 3-4 timer før fra køl, deler dem i 4 og lader dem hæve de 3-4 timer ved stuetemperatur inden de skal formes, fyldes og bages ?

  2. De kan du sagtens! Jeg ville forme dem til boller, og fryse dem i lukkede plasticposer eller i en bøtte. De skal helst ikke ligge for tæt på hinanden. Så tager du dem ud – nok en 5-8 timer før de skal bages med. For ja, hvis ikke de har hævet før frysning, så skal de hæve efter optøning. Tommelfingerregel, er at dejkuglerne skal hæve minimum 50% fra da du formede dem 🙂 så er de klar.

  3. Janne Møller Krejberg

    Hvad så hvis dejen ikke bobler under hævning i køleskab i 3 dage ?
    Hilsen Janne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.