Tacos med kyllinge-carnitas, grillet grøntsags-salsa, syltede rødløg og koriander
Sværhedsgrad
Fun facts
Homemade tacos <3
Jeg vil anbefale at du laver dine tacos brød selv. Du kan sagtens bage nogle små brød af enhver slags dej, rulle dem tyndt ud og stege eller grille dem. Hvis du vil gøre det helt ægte, så skal du lave egne majstortillas. Det er ikke altid jeg har det rigtige majsmel liggende, så nogle gange bikser jeg en hurtig dej sammen med mel, vand, olivenolie, salt og gær. Det fungerer fint. Men for at lave ægte, hjemmelavede tacos skal du bruge “MASA HARINA” som er en autentisk majsmel, som bruges til at lave dine egne tacos. Det er IKKE muligt at lave tacos med majsmel fra supermarkedet. Det vil ikke hænge sammen – simpelthen fordi det ikke er “nixtaminaliseret”. Har jeg læst mig frem til…
Derudover skal du bruge et taco-jern til at trykke dine tacos flade – du kan alternativt også bare bruge en kagerulle. Men det er ikke ligeså nemt.
Du kan selvfølgelig også købe brød færdige. Men det er lidt federe at lave dem selv 😉
Du skal bruge
Kylling-carnitas
600-800 gram kylling (brystfilet)
en god sjat olivenolie
2 hele løg
1 helt hvidløg (ikke ét fed, men ét helt hvidløg)
5-6 spsk tomatpuré
1-2 stk frisk eller tørret chili (gerne tørret chipotle)
2 tsk oregano
4 tsk spidskommen
4-5 laurbærblade
2 stjerneanis
2 dl limesaft
1,25 liter hønsebouillon
2-3 tsk salt
Grillet grøntsagssalsa
2 hele grønne peberfrugter
1 stort løg
1 helt hvidløg (ikke ét fed, men et helt hvidløg)
2-3 hele limefrugter
1 stor avocado
en stor håndfuld frisk koriander
1 tsk spidskommen
En smule olivenolie
Salt og peber
Evt. en håndfuld isterninger
Lyn-syltede rødløg
1-2 store rødløg
3 dl lagereddike
1,5 dl vand
1 dl sukker
Taco brød
400g masa harina
475g vand
Et lille nip salt
Topping:
Fintsnittet spidskål blandet med lidt revet æble, vendt med en smule olie, eddike og salt
Syltet rødløg
Grillet grøntsagssalsa
Frisk koriander
Frisk avocado
Lidt creme fraiche
evt. frisk chili
Sådan gør du
Hak løget groft og svits det i en varm gryde med olivenolie. Skær hvidløg over på midten og tilsæt det til gryden sammen med tomatpuré. Lad det stå og svitse i 7-8 minutter. Tomatpuréen skal karamellisere og må gerne dufte en smule brændt. Skær kyllingbrysterne ud i nogle store grove tern, tilsæt det til gryden og lad det svitse med et par minutter. Tilsæt alle krydderierne og lad det stege med i nogle minutter så det bliver ristet en smule. Tilsæt nu limesaft, bouillon og salt og rør det hele godt sammen. Lad gryderetten stå og simre i 2-4 timer, indtil kødet er helt mørt og kan trækkes fra hinanden med en tang. Smag til med salt.
Mens gryderetten simrer, kan du forberede resten; nemlig lave hjemmelavede taco-brød, sylte rødløg og lave din grillet-grøntsagsdressing.
Grillet grøntsagssalsa
Skær peberfrugterne over i to og fjern kernehuset. Skær også løg og hvidløg midt over og læg det det hele i en skål. Hæld en smule salt og olivenolie henover og gnid det grundigt ind i grøntsagerne. Grill dem ved høj varme på en varm grill, eller rist dem i ovnen i 15-20 minutter v. 250 grader til de får lidt sort skorpe og bliver møre og tilberedte. Du kan eventuelt også grille lime-frugterne ved at skære dem over på midten, og grille dem med saft-siden nedad.
Fjern det yderste af det hele hvidløg, og læg både de grillede peberfrugter, løg og hele hvidløg i en blender, tilsæt avocado, frisk koriander, spidskommen, salt, en sjat olivenolie og limesaft fra de grillede lime samt en håndfuld isterninger. Blend til en cremet grøn salsa. Smag evt til med mere limesaft og salt.
Syltede rødløg
Hæld eddike, vand og sukker i en gryde og sæt det til at koge. Skær rødløg ud i grove strimler og læg i en skål. Hæld lagen henover løgene, sæt låg på, og lad dem stå og trække i 30 minutter. Opbevares på køl.
Taco brød
Bland majsmel med vand og salt, og ælt det grundigt sammen til du har en ensartet konsistens. Pak dejen ind, eller dæk den til og sæt den på køl i 30 minutter. Rul nu små kugler af dejen, som er ca. størrelse med en bordtennis bold (15-25g afhængig af hvor store du vil lave dine tacos). Pres dem flade i en tortillapresser, og læg en plasticpose imellem på begge side, så dejen ikke klistrer fast i jernet. Steg pandekagen på en tør, varm pande til de begynder at få lidt farve på begge sider. Læg dem i en kurv og pak dem ind i et viskestykke, så de holder sig lune. De kan også varmes kort i ovnen lige inden servering.
Anret dine tacos med spidskål, kyllinge-carnitas, grillet grøntsagssalsa, syltet rødløg, avocado, creme fraiche og koriander.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.