Chocolate Cheesecake

2 timer
10-12 personer

Sværhedsgrad

Facebook
Twitter
Email
Print

Du skal bruge

Kiksebund

150g digestive kiks

150g bastogne kiks

130g smør

2 spsk kakaopulver

1 lille nip salt

Cheesecake fyld

250g mørk chokolade (ca. 50% kakao)

800g philadelphia ost

250g kondenseret mælk

2 tsk vaniljepasta eller vaniljeessens

2 tsk majsstivelse (maizena)

125g sukker

3 hele æg og 3 æggeblommer

200g fløde

Topping (chokolade ganache)

200g mørk chokolade (50-70%)

3 dl fløde

40g smør

Fun facts

En bagt cheesecake er klart den lækreste måde at lave cheesecake på! Og den her CHOCOLATE CHEESECAKE er virkelig frådern! Den tager lidt længere tid, fordi den skal bages i ovnen og på køl i 5-6 timer. Men det er KLART ventetiden værd – den er totalt cremet, tung og lækker! Og den holder sig i 5-6 dage på køl, og kan sagtens fryses ned 😉 PRØV DEN!

Den er slet ikke svær at lave – det er kun ventetiden der er lang 😉

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160 grader alm ovn. Smelt smørret og blend kiksene på en food processor til det ligner sand. Tilsæt det smeltede smør, kakopulver og salt og bland det sammen. Tryk massen grundigt ud i bunden af en springform på 22-26 cm i diameter, som er beklædt med bagepapir i bunden. Skær også nogle høje strimler af bagepapiret, som kan dække siderne af din springform. Smør siderne med smør eller sprayfedt, og sæt bagepapiret fast, så siderne også er pakket ind. Fordel kiksemassen i formen, og mas den grundigt fast. Bag bunden midt i ovnen i ca. 7-8 minutter, ta’ det ud og afkøl en smule, mens du laver fyldet. Læg nu en bageplade ind i den nederste del af ovnen, og lad den varme op, mens du forbereder cheesecake fyldet.

Smelt chokoladen over et vandbad eller i en mikroovn. Pisk philadephia ost sammen med kondenseret mælk, vaniljepasta, sukker og majsstivelse i 1 minut. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt sammen, før du tilsætter det næste. Tilsæt æggeblommer sammen med piskefløde og den mørke chokolade, og bland det sammen med en dejskraber, til en ensartet masse. 

Hæld hele flødeostemassen op i springformen og hæld nu en 0,5-1 liter vand direkte ned i den varme bageplade i ovnen, og luk ovnen hurtigt, så dampen ikke ryger ud. Sæt cheesecaken ind midt i ovnen, oven på bageristen og bag den v. 160 grader alm ovn i ca. 50 minutter. Dampen er med til at cheesecaken bages mere jævnt og man undgår den revner. 

Når kagen samlet set har bagt i 50 minutter, skal ovnen slukkes, og kagen bliver stående i ovnen i yderligere 20-25 minutter og skal falde langsomt i temperatur. Ta’ nu kagen helt ud af ovnen, og sæt den på køl i minimum 5 timer, gerne natten over. Når kagen er kold, kan du hælde din chokolade ganache udover. 

Chokolade-ganache:

Hak chokoladen og hæld den op i en skål. Opvarm fløden i en gryde lige til det begynder at småkoge, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og brug så en dejskraber til at røre rundt i skålen i cirkulære bevægelser, til al chokoladen er smeltet. Skær smørret i små tern, og tilsæt. Rør rundt til det er opløst – brug evt. en stavblender, og bland til du får en helt glat og blank ganache. Ganachen virker en smule flydende – men jo koldere den bliver, jo mere tykner den. Så sæt den evt. på køl i en times tid, til den er tyktflydende nok, til at du kan hælde den udover kagen uden at den løber for meget.

Kagen kan evt. pyntes med lidt hakket chokolade og/eller lidt kakaonips 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.