Kurv

Drømmekage

1,5 time
10-12 pers

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Klassisk, lækker og snasket drømmekage. Med masser af topping ovenpå, som er fyldt med kokosmel, kokosflager og mandelsplitter. Det giver lidt ekstra crunch og konsistens, og det smager vanvittigt godt!

Du skal bruge

3 hele æg

200g rørsukker

1,5 dl sødmælk

40g smeltet smør

200g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

Kornene fra 1 hel vaniljestang el. 2 tsk vaniljepasta

 

Topping:

150g kokosmel

50g kokosflager

50g mandelsplitter

125g smør

250g brun farin

30g glucosesirup

1/2 dl fløde

1 tsk vaniljepasta

1 tsk salt

Sådan gør du

Opvarm ovnen til 180 grader alm ovn.

Pisk æg, sukker og vanilje sammen til du har en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 3-4 minutter. I mellemtiden smeltes smørret i en gryde, og mælken tilsættes. Det skal kun lige blive lunt. Hæld langsomt smør/mælkeblandingen op i æggesnapsen, mens der piskes imens. Sigt bagepulver, hvedemel og salt og tilsæt til blandingen. Rør rundt med en dejskraber, eller alternativt kan du forsigtigt vende det kort sammen med et piskeris (for at undgå at det klumper). Men pas på du ikke er for voldsom, så du ikke slår luften ud af æggesnapsen. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag i ca. 25-30 minutter, eller til en kødnål kommer rent ud af kagens midte. Pas på du ikke fylder formen for meget, kagen hæver meget, og der skal være plads til fyldet jo!

Lav fyldet imens.

Smør, brun farin, glucosesirup, fløde, salt og vanilje hældes i en gryde op varmes op. Det må gerne lige akkurat begynde at boble lidt. Tilsæt kokosmel, kokosflager og mandelsplitter og rør det hele godt sammen. Fjern fra varmen, og stil til side.

Når kagen er bagt, skal den lige køle ned i 5-10 minutter. Sæt ovnen på 220 grader imens, og fordel fyldet ovenpå kagen og bag videre i 5-6 minutter, til det begynder at karamellisere og boble i overfladen. Ta’ kagen ud, afkøl helt, før den fjernes fra formen og nydes.

TIP: Hvis ikke der er plads i formen, til at fordele alt fyldet ovenpå kagen, kan du snildt afkøle den bagte kage, fjerne den fra formen, skær låget/det øverste lag af kagen af og gemme i fryseren til romkugler. Placer kagen i formen igen, og fordel fyldet henover.

 

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit