Fransk nougat

2 timer
30-40 stk

Sværhedsgrad

2

Fun facts

Blød, chewy og sød. Fransk er nougat er noget af det lækreste jule-konfekt/slik man overhovedet kan lave. Og det er virkelig heller ikke særlig svært! En røremaskine og et termometer – og min opskrift herunder, så er du næsten i mål 😉 Det er desværre tæt på umuligt at gøre i et håndpiskeris, da nougatens konsistens er så sej, at den slet ikke er stærkt nok til at piske massen. Desværrre! Så… Ud og skaf en røremaskine 😉

Du skal bruge

Sirup:

120g honning

400g sukker

200g glucosesirup

1 dl vand

 

Marengs:

100g æggehvider

2 spsk sukker

 

Lidt smagsneutral olie

ca. 250g smeltet (tempereret) mørk chokolade (En god 70% er nice til den søde nougat)

Sådan gør du

Start med at hælde honning, sukker, glucosesirup og vand op i en gryde og sæt det til at koge ved høj varme. Du behøver ikke røre i det undervejs. Når det begynder at koge skal du holde godt høje med temperaturen. Når din sirup rammer ca 110-115 grader skal du begynde at piske dine æggehvider helt stive i din røremaskine på max. hastighed. Tilsæt 2 spsk sukker, og pisk videre i 2 minutter. Hold øje med din sirup – den skal op og ramme mellem 138-140 grader, og lige så snart dine æggehvider er pisket stive, og din sirup er klar, skal du langsomt hælde siruppen op til æggehviderne i en jævn tynd stråle, mens din maskine pisker videre på høj hastighed. Det er fulstændig ligesom når du laver en italiensk marengs (flødebolleskum) men her får vi bare en langt sejere og tykkere konsistens. Fortsæt med at piske din nougat i 8-10 minutter på middel-høj hastighed på din maskine til den virker ca. stuetemperatur, når du lægger hånden på siden af skålen.

Find et fad, bakke eller en kondibøtte og placer et stykke bagepapir heri. Du bestemmer selv størrelsen på formen – jo mindre fad, jo højere nougat. Jo større fad, jo tyndere bliver dine stykker. Krøl bagepapiret helt sammen og fold det ud igen. Så er det nemmere at arbejde med og det bliver liggende. Smør bagepapiret med en lille smule olie eller sprayfedt, og hæld din nougat heri. Brug en dejskraber – og ja. Det klistrer en del. Lad nougaten stå fremme v. stuetemperatur i ca. 2 timer (du kan evt. også sætte det på køl) eller til den er fast nok til du kan vende det ud af formen, og skære det i nogle passende stykker. Du bestemmer selv størrelsen. Det kan være en god idé at smøre kniven med lidt smagsneutral olie så den ikke klistrer fast.

Temperer din chokolade (klassisk over vandbad eller i en mikroovn) og dyp dine nougat-stykker heri. Lad dem afkøle på en bageplade m. bagepapir til de har sat sig helt.

De færdige stykker kan opbevares både fremme på køkkenbordet eller i køleskabet i en lufttæt beholder. Jeg kan bedst lide at lade dem ligge fremme v. stuetemperatur, fordi så holder deres bløde/seje konsistens. De bliver meget hårde på køl (det er jo en smagssag!)

 

 

Måske du også vil kunne lide ...

Jeg skaber fortryllende

Events og kurser

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

4 comments

 1. Hej Jon
  Tusind tak for den lækreste opskrift på fransk nougat 😍

  Vil høre, om du har et godt råd – meget af min sukker (rigtig meget) ender i siden af min røreskål.
  Har det noget med hastigheden at gøre? Eller er det min røremaskine, der er problemet (har en Kenwood Major)?

  1. Heysan. Selv tak 🙂

   Ja, det er nok fordi du kommer til at hælde sukkermassen direkte ned på piskeriset når du pisker. Du skal helst hælde det langs indersiden af skålen, så det ikke sætter sig fast i piskeriset og bliver til “slik-hår” 🙂 Håber det hjælper!

 2. Elsebeth Pedersen

  Hejsa
  Skal det være fast honning eller kan blomster honning (flydende) bruges?

  1. Det kan du sagtens også bruge 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld nyhedsbrev

... og få 10% rabat på din næste ordre* 🍕

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv en del af mit italienske univers!
Få eksklusive opdateringer om de nyeste opskrifter, tilbud på vores lækre produkter og vær blandt de første til at modtage information om mine nylancerede pizzakurser.
Tak for at være en del af Jons Madklub-familien!

Ved at tilmelde dig accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Jon’s Madklub. Herunder info omkring nye kursusdatoer, nye produkter og andet lækkert pizzaindhold. Vi respekterer dit privatliv og sender kun relevant indhold.
* Rabatten er gyldig på udvalgte produkter (omfatter ikke pizzaovn, kurser, gavekort og pizzakit