Marabou Noblesse chokoladeroulade
Sværhedsgrad
Fun facts
Annonce // Opskrift udviklet i samarbejde med Marabou
Du skal bruge
Til rouladebund
3 hele æg
160g sukker
60g hvedemel
25g kakaopulver
1 tsk bagepulver
lidt salt
Chokoladecreme
300g philadelphia
50g flormelis
2 dl fløde
200g marabou mælkechokolade
Fyld
8-10 knuste noblesse stykker
100g friske hindbær
Sådan gør du
Rouladebund
Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål i minimum 3 minutter, til det bliver en tyktflydende æggesnaps. Sigt hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Smør dejen ud i et jævnt lag, til den er ca. 1 cm tyk, på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag rouladebunden i ovnen ved 210 grader i ca. 8-10 minutter.
Drys et tyndt lag sukker ud over bunden, og læg et stykke bagepapir ovenpå. Vend bunden på hovedet i et snuptag, og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden mens den stadig er lidt lun. Lad bunden køle helt af.
Chokoladecreme
Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over et vandbad, eller i mikroovn og lad den køle en smule. Pisk flødeosten sammen med flormelis, og tilsæt fløden. Pisk nu videre i 1-2 minutter til du får en fast creme. Tilsæt den afkølede chokolade og pisk det hurtigt sammen.
Rul din roulade
Fordel din chokoladecreme (men husk at gemme en smule til at pynte toppen) i et jævnt lag udover hele din roulade bund. Drys friske hindbær og knuste Noblesse udover, og tryk det forsigtigt ned i cremen.
Nu skal rouladen rulles. Brug bagepapiret til at løfte kagen ind over sig selv, og brug hænderne til forsigtigt at forme rouladen mens du ruller den. Skær enderne af og pynt med chokoladecreme, friske hindbær og Noblesse.
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.