Amerikansk Cheesecake
Sværhedsgrad
Fun facts
Klassisk amerikansk cheesecake. Helt enkel med vanilje og citron. Mmh! Den er bare heavy og vanvittig god! Kagen skal bages i ovnen i ca. 1,5 time, og derefter på køl gerne natten over for at sætte sig helt!
Du skal bruge
300g kiks (digestive eller bastogne plejer jeg at bruge)
130g smør
40g brun farinsukker
800g philadelphia flødeost
150g kondenseret mælk
200g sukker
2 tsk vaniljeessens
kornene fra 1 hel vaniljestang eller 2 spsk flydende vaniljepasta
Revet skal fra 1 øko citron
3 hele æg (ca. 150g) + hele 3 æggeblommer
2 dl fløde
2 tsk maizena
Sådan gør du
Opskriften er til 1 stor cheesecake, og passer til en springform på ca. 22-24 cm.
Tænd ovnen på 160 grader alm. ovn.
Start med at smelte smørret. Blend eller knus kiksene fint, og bland med brun farin. Tilsæt det smeltede smør, og bland det godt sammen. Beklæd din bageform med et stykke bagepapir i bunden, og tryk kiksemassen ud i din spring form. Tryk den ned, godt og grundigt. Bag bunden i ovnen i 10-12 minutter, og forbered fyldet imens.
Hæld flødeost, sukker, kondenseret mælk, vaniljeessens, vaniljekorn og citron op i en skål, og pisk det grundigt sammen i 1-2 minutter. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt ind i massen, før du tilsætter det næste. I en anden skål piskes æggeblommerne hurtigt sammen med fløde og maizena, og vendes forsigtigt til sidst i din cheesecake masse med en dejskraber. Du vil ikke piske din masse for meget, da du helst vil undgå at få for meget luft ind i massen.
Smør din springform godt i kanterne med lidt sprayfedt (eller smør/olie), og hæld ostemassen ned i springformen. Kagen kommer til at hæve ca. 20% når den bages, men falder i højden igen når den køles ned.
Sæt kagen midt i ovnen på en rist, og bag i ca. 45 minutter v. 150 grader alm ovn. Læg en bradepande i bunden af ovnen, og smid 0,5 liter vand i bradepanden, så ovnen fyldes med damp når kagen bages. Dette er med til at undgå at kagen revner når den bages!
Når kagen er færdigbagt, slukkes ovnen, lågen åbnes, og kagen står i ovnen i 20 minutter mere. Den skal falde langsomt i temperatur, for også at undgå at kagen revner. Bagefter sættes kagen på køl i minimum 6-8 timer, før den pyntes og spises.
Kagen holder sig max 5-6 dage på køl, og kan sagtens fryses ned!
Jeg skaber fortryllende
Events og kurser
Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!
Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.
11 comments
Hej Jon hva har du på kage
Hvis man har en dampovn givet man vel bare fuld damp i stedet for at fylde i bradepande?
Mvh
Kirsten Brøchner
Hvad er det for en creme
På toppen. Evt opskrift.
Hej Jon
Din opskrift lyder præcis som den cheesecake, jeg har ledt efter – men hvordan får du plads til så stor en masse i så lille en form, når den skal kunne vokse ca. 20% undervejs? Og kan man prøvebage med en lidt mindre volumen?
kan man godt bruge vaniljesukker i stedet for vaniljeessens 🙂
Selvfølgelig 🙂
Hej Jon, hvor i opskriften indgår kondenseret mælk?
Jeg har bagt kagen før (den bedst opskrift jeg har prøvet!), men husker ikke noget om at have brugt kondenseret mælk – og det er ikke nævnt i instruktionerne 😉
Hej Sara!
Tak for info!
Jeg har “opgraderet” opskriften lidt – kond. mælk gør den mere cremet og lækker – har rettet det nu 🙂 Jeg håber du vil prøve det – det spiller 😍✌️