Banankage
FUN FACTS
DU SKAL BRUGE
6 små bananer
100g sukker
50g smør
200g smør, stuetempereret
175g sukker
150g brun farin
4 hele æg, stuetempereret
200g græsk yoghurt (10%)
225g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk natron
2 tsk vaniljesikker el. kornene fra 1 hel vaniljestang
120g gold chokolade eller mørk chokolade (70%)
100g smeltet og brunet smør
150-200g flormelis
SÅDAN GØR DU
Skræl bananerne, og skær dem over på langs. Smelt smørret på panden, og drys al sukkeret henover. Placer bananerne på den varme pande, med indersiden nedad og lad dem stege og karamellisere. Det tager ca. 5-8 minutter. Afkøl helt og mos dem groft.
Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn.
I en skål piskes smør, sukker, brun farin sammen et par minutter til en lys og luftig masse. Æggene piskes hurtigt i, ét af gangen. Tilsæt græsk yoghurt og den afkølede bananmos, og vend rundt med en dejskraber. Sigt de tørre ingredienser i massen, og vend det godt sammen med en dejskraber. Hak chokoladen groft, og vend det i dejen, men det kan også udelades helt.
Hæld dejen i en bageform, eller en springform beklædt med bagepapir, og smurt rundt i kanterne med smør. Kagen bages i ovnen i ca. 50 minutter, eller indtil den ser dejligt bagt ud, og en kniv kommer rent ud, uden dej på.
Afkøl kagen lidt i formen, før du løsner den.
Smelt smørret ved middelvarme i en gryde, og lad det småsimre og bruse i gryden. Det tager 2-3 minutter. Rør smørret rundt i gryden hele tiden, og pas på det ikke brænder på. Det skal kun lige brunes og dufte dejligt af ristede nødder! Så snart det tager farve, hæld det over i en kold skål så det ikke brænder på. Lad smørren køle lidt, og rør så flormelisen heri. Konsistensen skal være tyktflydende, så du kan hælde den udover kagen, uden at den løber. Den sætter sig og bliver mere fast, jo koldere den bliver. Så vær lidt tjep.
0 kommentarer