Belgisk vaffel
FUN FACTS
Lækre og nemme belgiske vafler
DU SKAL BRUGE
3 hele æg
1 hel vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
60g rørsuker
200g smeltet smør
3 dl mælk
280g hvedemel
35g majsstivelse (maizena)
1 lille tsk salt
2 tsk bagepulver
25g sukker
SÅDAN GØR DU
Start med at dele æggene i blommer og hvider.
Skrab kornene fra vaniljestangen (eller brug vaniljesukker), og pisk æggeblommer, vanilje og rørsukker sammen til en lys og luftig æggesnaps. Hæld mælk og smeltet smør op i æggesnapsen, og pisk godt sammen.
Sigt hvedemel, maizena, bagepulver og salt op i æggesnapsen, og pisk det godt igennem med din el-pisker igen.
Pisk nu æggehviderne sammen med sukkeret i et par minutter, til du får en fast og lækker marengs med faste toppe. Vend forsigtigt marengsen i dejen med en dejskraber af 2 omgange. Dette er med til at gøre dine vafler lækre luftige og bløde.
Smør vaffeljernet med en lille smule smør, og bag nu vaflerne direkte på et varmt vaffeljern i 3-4 minutter, til de er lysebrune. Afkøl på en rist.
Serveringsforslag:
Server som en lækker morgenmad, med en klat græsk youghurt, lidt müsli en masse friske bær.
Eller servér dem lune som dessert, med en klat vaniljeis, chokoladesauce, bær og/eller hakkede nødder.
0 kommentarer