Belgisk vaffel

20 minutter
Let
Sværhedsgrad 2
Bedømmelse
4.8/5 (52 bedømmelser)

FUN FACTS

Lækre og nemme belgiske vafler
Belgisk vaffel

DU SKAL BRUGE

3 hele æg 1 hel vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker 60g rørsuker 200g smeltet smør 3 dl mælk 280g hvedemel 35g majsstivelse (maizena) 1 lille tsk salt 2 tsk bagepulver 25g sukker

SÅDAN GØR DU

Start med at dele æggene i blommer og hvider. Skrab kornene fra vaniljestangen (eller brug vaniljesukker), og pisk æggeblommer, vanilje og rørsukker sammen til en lys og luftig æggesnaps. Hæld mælk og smeltet smør op i æggesnapsen, og pisk godt sammen. Sigt hvedemel, maizena, bagepulver og salt op i æggesnapsen, og pisk det godt igennem med din el-pisker igen. Pisk nu æggehviderne sammen med sukkeret i et par minutter, til du får en fast og lækker marengs med faste toppe. Vend forsigtigt marengsen i dejen med en dejskraber af 2 omgange. Dette er med til at gøre dine vafler lækre luftige og bløde. Smør vaffeljernet med en lille smule smør, og bag nu vaflerne direkte på et varmt vaffeljern i 3-4 minutter, til de er lysebrune. Afkøl på en rist. Serveringsforslag: Server som en lækker morgenmad, med en klat græsk youghurt, lidt müsli en masse friske bær. Eller servér dem lune som dessert, med en klat vaniljeis, chokoladesauce, bær og/eller hakkede nødder.

0 kommentarer

Skriv en kommentar

MÅSKE DU OGSÅ VIL KUNNE LIDE ...

Lakridsfudge

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Hjemmelavet is

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Juletræ-flødeboller

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Jeg skaber fortryllende

EVENTS OG KURSER

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!

Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Se aktuelle Events