Chokolade fondant

45 min
Let
Sværhedsgrad 1

FUN FACTS

Annonce // opskrift udviklet i samarbejde med Anthon Berg En chokoladefondant er den lækreste dessert for en chokoladeelsker som mig. Det er noget af det nemmeste du overhovedet kan lave og samtidigt noget du kan imponere dine gæster med. En fondant er kendt for at have en nærmest ubagt midte, som flyder ud når du skærer den over. Det er super lækkert og med den rigtige chokolade, så behøver du ikke andet end at toppe den med kakaopulver, og voila! Ét stk luksus chokoladedessert. Jeg har valgt at anvende Anthon Berg 66% Mørk til dejen og Anthon Berg 77% Ekstra mørk til min ganache som er det midterste i kagen, da det sammen giver en perfekt afstemt chokoladesmag –hverken er for sød eller for kraftig. Til opskriften skal du bruge 4 små ramekiner (porcelænsskåle) som du kan bage kagerne i.
Chokolade fondant

DU SKAL BRUGE

2 hele æg og 3 æggeblommer 65g sukker 180 Anthon Berg 66% Mørk 120g smør 1 lille tsk salt Chokoladeganache 80g Anthon Berg 77% Ekstra Mørk 80g fløde Topping Kakaopulver

SÅDAN GØR DU

Start med at lave din ganache. Hak chokoladen fint og læg den i en skål. Opvarm fløden i en gryde, og når den koger, hældes den over chokoladen. Rør rundt til al chokoladen er smeltet, og det er blandet sammen med fløden til en tyktflydende konsistens. Sæt skålen i fryseren i 30 minutter til ganachen er helt fast. Lav dejen imens. Pisk æg og sukker sammen i en skål i 3-4 minutter, til du har en tyk og luftig æggesnaps. Smelt chokolade og smør sammen i en skål over et vandbad. Tilsæt salt og vend det sammen med æggesnapsen. Brug en dejskraber, og fold massen sammen, så du beholder så meget af luften i dejen som muligt. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Smør indersiden af dine ramekiner med lidt smør, og drys indersiden med lidt mel. Overskydende mel bankes ud af skålen. Fyld skålen 50% op med kagedejen, og placer 1 tsk. chokoladeganache, på størrelse med en stor vindrue, i midten af dejen. Top med kagedej til skålen er helt fyldt op. Bag kagerne i ovnen i 9-10 minutter og afkøl dem på en rist i 5 minutter. Skær langs indersiden af skålen, for at frigøre kagen, og bank dem forsigtigt ud på en tallerken. Drys med kakaopulver og servér lune!

0 kommentarer

Skriv en kommentar

MÅSKE DU OGSÅ VIL KUNNE LIDE ...

Lakridsfudge

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Hjemmelavet is

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Juletræ-flødeboller

08. June 2025 /// Slik & dessert
Læs mere »

Jeg skaber fortryllende

EVENTS OG KURSER

Kom med på ét af mine kagekurser, hvor jeg garanterer smil, højt humør og masser af udfordringer og lækkerier!

Eller vil du hellere lære at lave dit helt eget surdejsbrød? Ægte italiensk pizza? Eller noget helt tredje? Så kan vi også sagtens finde ud af det.

Se aktuelle Events