Chokolade müsli
FUN FACTS
Hurtig og nem müsli til morgenmaden
DU SKAL BRUGE
500g grovvalsede el. finvalsede havregryn
150g nødder (Jeg bruger altid mandler, hasselnødder, walnødder eller paranødder, ca 50/50)
75g græskarkerner
100g god, mørk chokolade
100g honning
75 ml smeltet kokosolie (0,75 dl)
2 store spiseskeer kakaopulver (med top)
1 tsk vaniljesukker
1 tsk havsalt
150g nødder (Jeg bruger altid mandler, hasselnødder, walnødder eller paranødder, ca 50/50)
75g græskarkerner
100g god, mørk chokolade
100g honning
75 ml smeltet kokosolie (0,75 dl)
2 store spiseskeer kakaopulver (med top)
1 tsk vaniljesukker
1 tsk havsalt
SÅDAN GØR DU
Tænd ovnen på 160 grader alm. ovn
Ta’ en bageplade beklædt med bagepapir, og hæld havregryn, nødder og græskarkerner herop og rist i ovnen i ca. 10 minutter
Smelt chokolade, honning og kokosolie sammen i en gryde ved svag varme imens du rører det sammen.
Når det hele er smeltet sammen, fjernes gryden fra varmen, og der tilsættes kakaopulver, vaniljesukker og havsalt.
Rør det hele godt sammen, bare indtil al kakaopulveret er inkorporeret.
Hæld chokolade-blandingen direkte over de ristede havregryn og nødder, og bland det hele godt sammen med en stor ske eller brug evt. fingrene. Men pas på, det kan godt være lidt varmt!
Når det er blandet nogenlunde sammen, fordeles det jævnt ud over bagepladen og ristes videre i ovnen i ca. 18-20 minutter. Det kan være en god idé at røre lidt i det et par gange undervejs.
Ta’ pladen ud af ovnen, selvom det virker lidt blødt, men bare rolig. Lige så snart det køler ned, bliver det dejligt knasende sprødt.
Opbevares i lufttæt beholder i 2-3 uger. Eller til det er spist 😉
Serveringsforslag
Spis med lidt frisk frugt ovenpå yoghurt, skyr eller med mælk.
Ta’ en bageplade beklædt med bagepapir, og hæld havregryn, nødder og græskarkerner herop og rist i ovnen i ca. 10 minutter
Smelt chokolade, honning og kokosolie sammen i en gryde ved svag varme imens du rører det sammen.
Når det hele er smeltet sammen, fjernes gryden fra varmen, og der tilsættes kakaopulver, vaniljesukker og havsalt.
Rør det hele godt sammen, bare indtil al kakaopulveret er inkorporeret.
Hæld chokolade-blandingen direkte over de ristede havregryn og nødder, og bland det hele godt sammen med en stor ske eller brug evt. fingrene. Men pas på, det kan godt være lidt varmt!
Når det er blandet nogenlunde sammen, fordeles det jævnt ud over bagepladen og ristes videre i ovnen i ca. 18-20 minutter. Det kan være en god idé at røre lidt i det et par gange undervejs.
Ta’ pladen ud af ovnen, selvom det virker lidt blødt, men bare rolig. Lige så snart det køler ned, bliver det dejligt knasende sprødt.
Opbevares i lufttæt beholder i 2-3 uger. Eller til det er spist 😉
Serveringsforslag
Spis med lidt frisk frugt ovenpå yoghurt, skyr eller med mælk.
0 kommentarer